Бившият прокурор от Плевен Димитър Захариев получи условна присъда от

...
Бившият прокурор от Плевен Димитър Захариев получи условна присъда от
Коментари Харесай

2 г. условно за прокурор за 2 пистолета в колата му

Бившият прокурор от Плевен Димитър Захариев получи условна присъда от 2 година с 4-годишен изпитателен период и санкция от 100 лв., защото през 2015 година в багажника на мерцедеса си държал 2 револвера, които не били в железна каса, и 86 патрона. Присъдата разгласи състав на Софийския градски съд с ръководител Димитрина Ангелова.

Магистратите признаха за отговорен Захариев и за това, че без позволение имал заглушител, който смущавал мобилни и интернет честоти. Устройството можело да се включва към запалка в кола.

Съдът обаче оправда някогашния прокурор по главното му обвиняване, че принудил починалия към този момент очевидец по делото Октопод Георги Цветанов да пусне сигнал против прокурор Светлозар Костов, с цел да го злепостави. Целта на Захариев била да заеме мястото на Костов като началник на Специализираната прокуратура. Освен това той желал Цветанов да промени показанията си по “Октопод ”, с цел да може главният обвиняем по Алексей Петрова да бъде оневинен.

Според съда доказателства за насила от Захариев към Цветанов няма.

През 2015 година Захариев работи прокурор в окръжната прокуратура в Плевен. Мерцедесът му с револверите “Глог ” и “Берета ” бил спрян до учебно заведение, където играели деца. Неотдавна магистратът напусна правосъдната система без проблем.

Присъдата не е дефинитивна и може да се оспори пред апелативния съд в София.

Срещу Захариев се води и друго дело в спецсъда по обвиняване, че е част от бандата на плевенския кримигерой Камен Балбузанов-Куката.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР