Бившият президент на Южна Африка Джейкъб Зума беше отстранен от

...
Бившият президент на Южна Африка Джейкъб Зума беше отстранен от
Коментари Харесай

ANC отстрани бившия президент на Южна Африка Джейкъб Зума

Бившият президент на Южна Африка Джейкъб Зума беше отхвърлен от Африканския народен конгрес, което акцентира задълбочаващите се разделения в ръководещата партия преди националните избори тази година.

81-годишният Зума беше президент от 2009 година до 2018 година, когато ANC го принуди да се отдръпна, с цел да направи път на Сирил Рамафоса, сегашния водач. Президентството на Зума беше преследвано от поредност от обвинявания в корупция и слаб напредък в най-индустриализираната стопанска система в Африка.

Миналия месец той започва лично политическо придвижване, наречено uMkhonto we Sizwe (MK) на името на бившето военно крило на ANC, потвърждавайки, че е имало „ неуспех на водачеството “ в ръководещата партия. „ Не мога и няма да повеждам акция за АНК на Рамафоса “, сподели той.

Фикиле Мбалула, общоприет секретар на АНК, сподели, че Зума „ интензивно оспорва честността на АНК “, като води акция за събаряне от мандата празненството. Мбалула сподели, че решението за отстраняването на Зума, някогашен началник на раз...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР