Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп вчера нападна остро настоящия

...
Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп вчера нападна остро настоящия
Коментари Харесай

Тръмп се нахвърли на Байдън заради начина на изтегляне от Афганистан

Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп през вчерашния ден атакува остро сегашния държавен глава Джо Байдън за метода, по който управлява изтеглянето на американските сили от Афганистан, което назова " най-голямото външнополитическо оскърбление " в американската история, съобщи Ройтерс.

Републиканецът Тръмп, който е намеквал за опция да се кандидатира още веднъж за президент през 2024 година, неведнъж упрекна демократа Байдън за рухването на Афганистан под контрола на талибаните, въпреки че американското евакуиране, което провокира неуспеха на афганистанските държавни сили, беше контрактувано от личната му администрация.

Нескопосаното евакуиране от Афганистан, ръководено от Байдън, е най-удивителната демонстрация на брутална непросветеност от народен водач, случвала се в миналото, съобщи Тръмп на шумно партийно събитие с голям брой негови последователи, край Кълмън в щата Алабама.

Лидерите на талибаните се пробват да образуват ново държавно управление, откакто техните бойци минаха устремно през страната, до момента в който силите на Съединени американски щати се изтегляха след две десетилетия наличие, а подкрепяните от Запада държавно управление и военни рухваха.

Байдън, от своя страна, разкритикува афганистанските военни за това, че са отказали да се борят, осъди към този момент отстраненото афганистанско държавно управление и съобщи, че е наследил от Тръмп неприятно съглашение за евакуиране.

На митинга Тръмп хвърли виновността за обстановката върху Байдън и сподели, че той не е следвал направения от неговата администрация проект и съжали, че американски чиновници и военна техника са били изоставени при изтеглянето на войските.

Това не е евакуиране. Това е цялостна капитулация, отсече Тръмп.

Той съобщи, че талибаните, с които е преговарял, са го уважавали. Тръмп допусна, че бързото завладяване на властта в Афганистан не би се случило, в случай че той още беше на президентския пост.

Можеше да си тръгнем с чест, акцентира Тръмп. А вместо това си тръгнахме с тъкмо противоположното на чест, посочи някогашният президент на Съединени американски щати.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР