Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп снощи заяви, че ще

...
Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп снощи заяви, че ще
Коментари Харесай

Тръмп ще обжалва решението за датата на съдебния процес срещу него

Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп нощес съобщи, че ще апелира решението за насрочване на 4 март 2024 година за начална дата на правосъдния развой против него, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

" Ще апелирам ", съобщи Тръмп в обява на своята обществена платформа " Трут соушъл ".

Той не даде повече детайлности за това по какъв начин и по кое време ще бъде обжалвана датата и назова делото политически стимулирано.

Американският арбитър Таня Чъткан нощес дефинира 4 март 2024 година за начална дата на процеса - едно от четирите наказателни преследвания, пред които е изправен някогашният президент.

Няма законово съображение да бъде обжалвано решението за насрочване на делото преди да е произнесена присъда, считат обаче правни специалисти, представени от Ройтерс.

Бившият американски президент ще бъде съден от федерален съд във Вашингтон за опитите му да преобърне резултата от изборите през 2020 година. Това е в навечерието на така наречен Супервторник, решителен ден в първичните избори на демократите и републиканзците, които дефинират техните претенденти за президент, напомни Франс прес.

Тръмп написа в обществената си мрежа и че съдията " ненавижда Тръмп " и назова датата, за която е планувано началото на процеса му " интервенция в изборите ", съобщи още Агенция Франс Прес.

Агенцията разяснява, че ориста на любимеца в първичните избори на републиканците зависи от решението на Чъткан. Специалният прокурор Джак Смит беше предложил процесът за стартира на 2 януари 2024 година, а отбраната на Тръмп изиска той да стартира през април 2026 година. Чъткан откри първия срок за прекомерно къс, а втория " надалеч оттатък нужния ".

.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР