Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп смята, че възрастта не

...
Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп смята, че възрастта не
Коментари Харесай

Тръмп: Байдън е твърде некомпетентен, за да управлява САЩ

Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп счита, че възрастта не е спънка за американския водач Джо Байдън да извършва отговорностите си, само че той е прекомерно незапознат, с цел да ръководи Съединени американски щати.

„ Джо Байдън не е прекомерно остарял, той е прекомерно незапознат “, написа 77-годишният Тръмп на своята страница Truth Social.



Според някогашния американски водач при Байдън, който ще навърши 81 години през ноември, Съединените щати са се трансформирали в „ сянка на себе си “. Републиканецът прикани за използване на 25-ата корекция на конституцията на Съединени американски щати, в това число процедурата за определяне на краткотрайна неправоспособност на американски водач, при която вицепрезидентът стартира да извършва функционалностите на държавен глава. " Украйна, инфлация, загуба на международна позиция, почитание. Къде е апелът на републиканците за 25-та корекция? ”, написа още Тръмп.

Wall Street Journal заяви по-рано, че голямото болшинство от американските гласоподаватели считат Байдън за „ прекомерно остарял “, с цел да бъде избран отново за втори мандат. Според анкетата на вестника 73% от интервюираните считат, че Байдън е „ прекомерно остарял “, с цел да се кандидатира за втори мандат, до момента в който единствено 36% считат, че президентът е „ душевен здрав “ да се кандидатира за преизбиране. Тръмп, който е единствено с три години по-млад от сегашния държавен глава и също има намерение да бъде избран отново, се счита за прекомерно остарял за втори мандат от 47% от интервюираните.

Проучване на Центъра за проучване на публичните въпроси AP-NORC сподели, че американците от ден на ден поддържат по-младото потомство на власт в страната. 68% от интервюираните поддържаха въвеждането на възрастови ограничавания за претендентите за сенатори и членове на Камарата на представителите на Конгреса на Съединени американски щати, а 66% - за претендентите за президент.

През април Байдън разгласи, че ще се кандидатира за още един мандат на президентските избори в Съединени американски щати през 2024 година Ако бъде избран отново, той ще стартира втория си мандат на 82 години.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР