Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп се опита да обърне

...
Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп се опита да обърне
Коментари Харесай

Тръмп нападна Байдън: Използва властта като оръжие, руши американската демокрация

Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп се опита да обърне публичното мнение против своя възможен противник на президентските избори през ноември следващата година - сегашния държавен глава Джо Байдън, като го назова " унищожител на американската народна власт " по време на своя предизборна среща със симпатизанти в Сидър Рапидс, щата Айова, съобщи Асошиейтед прес.
Агенцията отбелязва, че републиканецът Тръмп, който се опита да анулира резултатите от предните избори, в които демократът Байдън го победи, нападна със същите обвинявания, на които е бил подложен той от сегашния президент в предишното. Засега Тръмп господства в желанията на гласоподователите за президентската номинация на Републиканската партия.

Според АП в Айова Тръмп е изложил пред гласоподавателите най-ясния си аргумент за какво те би трябвало да виждат в Байдън по-голяма опасност за демокрацията от самия него. Бившият президент още веднъж зае позицията, че заведените против него четири наказателни каузи демонстрират по какъв начин съперникът му злоупотребява с федералната правосъдна власт.

" Той употребява властта като оръжие против съперниците си като политически тиранин от Третия свят. Байдън и неговите радикални леви съдружници обичат да се показват като демократични съдружници. Джо Байдън не е бранителят на американската народна власт, той е разрушителят на американската народна власт ", съобщи Тръмп пред събралото се голям брой.

Амар Муса, представител на предизборната акция на Байдън, отговори на Тръмп. " Америка на Доналд Тръмп през 2025 година ще е тази, в която държавното управление ще е неговото персонално оръжие, с цел да се саморазправи със противниците си. Не е нужно да се осланяте на нашата дума - Тръмп самичък си го призна ", сподели Муса.

Доналд Тръмп от дълго време се кани да проверява Байдън, а също така се е прицелил и в някои медии, в случай че се върне на власт в Белия дом, показва АП. Тръмп също по този начин упрекна Байдън, че спонсорите на кандидатпрезидентската му акция оказват помощ със средства и на неправителствени организации, които на собствен ред желаят да го блокират да се кандидатира още веднъж за поста, базирайки се на рядко употребен член от Конституцията на Съединени американски щати, останал от Гражданската война. Според него този, който " е взел участие в протест ", няма право да се кандидатира за президент.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТАПромоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР