Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп определи като „гениални“ действията

...
Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп определи като „гениални“ действията
Коментари Харесай

Доналд Тръмп: Планът на Путин за Украйна е „гениален“

Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп дефинира като „гениални“ дейностите на президента на Русия Владимир Путин по повод Украйна и назова съветския водач „много разумен“.

Някои републиканци в Съединени американски щати се пробваха да хвърлят виновността за рецесията върху президента Джо Байдън, заявявайки, че Русия не е нахлувала на никое място по времето, когато Тръмп беше президент. Самият Тръмп също разгласява по-рано туит, в който твърди, че връзките му с Путин са щели да предотвратят рецесията, показват международните медии.

Няколко часа по-късно изказване някогашният президент съобщи в радио предаване, че когато е научил, че Путин признава независимостта на сепаратистките райони Донецк и Луганск в Източна Украйна, си е споделил: „Това е гениално“.

„Казах си: „колко е мъдро това“, показа Тръмп. крПомолена по-късно да разяснява това изявление, говорителката на Белия дом Джен Саки съобщи, че се стараят да не одобряват препоръки „от някой, който хвали президента Путин и неговата военна стратегия“. По думите й от републиканците зависи да не политизират в допълнение въпроса.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР