Бившият президент на САЩ Джими Картър изяви готовност да замине

...
Бившият президент на САЩ Джими Картър изяви готовност да замине
Коментари Харесай

Джими Картър е готов да замине за Северна Корея


Бившият президент на Съединени американски щати Джими Картър изяви подготвеност да замине за Северна Корея и персонално да договаря с управляващите в страната, заяви „ Ню Йорк Таймс “.

Картър съобщи, че е подготвен да помогне на администрацията на президента Доналд Тръмп да позволи въпроса с напрежението с КНДР. Той към този момент е разговарял със съветника на Тръмп по сигурността военачалник Хенри Макмастър, който на този стадий не се е съгласил на сходен вид.

„ Аз съм подготвен да ида и да договарям. Вече съм декларирал на хората от държавното управление, че в случай че имат потребност от мен съм подготвен да им оказа помощ. Според мен там просто желаят да спасят режима си. Мисля си, че мощно надценяваме въздействието, което Китай има над Северна Корея. Не знам Ким Чен – ун да е ходил в Китай. Смятам, че КНДР има съвременно нуклеарно оръжие, което би могло да унищожи Южна Корея, Япония и някои от американските крайбрежни територии. Трябва да действаме вярно. Това е значимо за нас “, съобщи Картър.

Той към този момент е пътувал за договаряния с Пхенян по време на ръководството на президента Бил Клинтън през 90-те години на предишния век. Картър е демократ, който беше президент на Съединени американски щати сред 1977 и 1981 година

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР