Бившият президент на Полша Валенса обяви необходимостта от намаляване на

...
Бившият президент на Полша Валенса обяви необходимостта от намаляване на
Коментари Харесай

„Изменете строя или намалете популацията.“ Бивш президент на Полша - за борбата с Русия

Бившият президент на Полша Валенса разгласи нуждата от понижаване на популацията на Русия до 50 милиона

Бившият президент на Полша Лех Валенса прикани за понижаване на популацията на Русия до 50 милиона души посредством обособяване на " анексираните територии ". По негово мнение, за световна сигурност може да се приказва единствено в случай че се промени политическата система в Руската федерация или страната се раздели на части. Политикът също по този начин упрекна Москва, че желае да разшири въздействието си " посредством принуждение ".

Бившият президент на Полша и съперник на Съюз на съветските социалистически републики Лех Валенса прикани западните страни освен да оказват помощ на Украйна да устои на съветската войска, само че и „ да освободят самата Русия “. Сигурността в света може да се обезпечи посредством образуване на „ протест на народите “, чиито територии Руската федерация сякаш „ анексира “, счита политикът.

„ Дори Украйна да завоюва тази война, след пет години ще имаме същото, след 10 години ще забележим появяването на различен Путин “, сподели Валенса в изявление за LCI. За да се избегне този " сюжет ", е нужна " форсирана смяна на политическата система ", акцентира той.

„ Или променете политическата система на Русия, или я върнете към население под 50 милиона “, сподели Валенса (в момента популацията на Руската федерация е 144 милиона поданици – Gazeta.Ru).

Политикът призна, че Западът е заинтригуван от разширение на сферата си на въздействие, само че съгласно него той се движи в тази посока „ демократично и затова по законен метод “. „ Трябва да разберем, че Западът ускорява въздействието си благодарение на НАТО, Европейски Съюз, посредством разширение, само че с демократични средства. Русия го прави с принуждение “, счита някогашният водач на страната.

Валенса добави, че в този момент в света има " две системи " - " демокрации и НАТО, които желаят да се разширят, само че с демократични средства " и " Русия и Китай, които прибягват до старите способи на анексиране ".

Той напомни, че когато Михаил Горбачов беше общоприет секретар на Централен комитет на Комунистическа партия на Съветския съюз, политиката на западните страни по отношение на Съветския съюз се смекчи. „ Тогава си казахме: „ Имаше Сталин, Брежнев, само че Горбачов, той е добър “. Затова ги оставихме сами. Русия очакваше смутни времена и в този момент те желаят да продължат, както са правили от епохи, да прибавят нации към своята империя “, сподели някогашният полски президент.

„ Исках да постъпя по различен метод, само че на мен не ми разрешиха “, заключи той.

" Определи позицията на Запада "

Политологът Руслан Балбек разяснява думите на Валенса, като уточни, че той е обрисувал позицията на целия Запад. „ Бившият президент на Полша се е захванал с работа, която не е по силите му. Но въпреки това, той ясно очерта сегашната позиция на Запада във връзка с Русия “, сподели специалистът в изявление за RT.

„ Не мога да кажа, че това беше загадка за нас, само че защото сходни разкрития към този момент започнаха, би трябвало ясно да разберем, че тези хора не са способни да договарят “, заключи Балбек.

Украйна в НАТО

По-рано Валенса в изявление за Polsat News сподели, че в случай че бъде избран отново за втори мандат, той ще обезпечи влизането на Украйна и Беларус в НАТО и Европейския съюз.

Имах проекти и можех да се съглася с Елцин, Украйна и Беларус да се причислят към Европейски Съюз и НАТО дружно с Полша “, сподели политикът.

Той добави, че човек би трябвало " да бъде самоуверен ", защото президентът Владимир Путин " отиде прекомерно надалеч ".

Разпуснете Европейския съюз

През юни 2022 година политикът предложи и разформироване на Европейския съюз. Така той разяснява спора сред Полша и Европейски Съюз, обвързван с отхвърли на Варшава да суспендира националното законодателство във връзка с юрисдикцията на дисциплинарната камара на Върховния съд.

Европейският съюз, вместо да прави компромис с Полша, би трябвало да се разпадне и след минута да сътвори нова общественост, основана на Германия и Франция, само че без Полша и Унгария “ , предложи той.

През 1980 година Валенса основава първия в Източна Европа свободен, антикомунистически синдикат „ Солидарност “, неконтролиран от страната. През есента на 1983 година получава Нобелова премия за мир за поддръжка на работническото придвижване и битка за правата на индивида.

Той беше президент на Полша от 1990 до 1995 година През 1995 година той губи изборите от Александър Квашневски. „ Ако ми бяха споделили, че ще стана водач, който ще успее да победи комунизма, в никакъв случай нямаше да допускам. Ето за какво аз съм най-щастливият човек в галактиката “, сподели той преди няколко години в изявление за BBC.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР