Бившият президент на Китайската футболна асоциация (CFA), Чен Сююан, беше

...
Бившият президент на Китайската футболна асоциация (CFA), Чен Сююан, беше
Коментари Харесай

Осъдиха на доживотен затвор бивш шеф на китайския футбол за подкуп от $11,2 млн.


Бившият президент на Китайската футболна асоциация (CFA), Чен Сююан, беше наказан на пожизнен затвор за рушвет. През януари той се призна за отговорен във взимане на подкупи на обща стойност 81 милиона юана (11,2 милиона долара; 8,9 милиона английски лири), заяви

Репресиите против корупцията, водени от президента Си Дзинпин, прорязаха спорта, банките и армията. Във футбола са разследвани повече от дузина треньори и играчи.
Процесът в Междинния национален съд на Хуанши в централен Китай разкри противозаконните действия на Чен от 2010 до 2023 година, които включват предходната му роля като президент и ръководител на Shanghai International Port Group.

Прокурорите споделиха, че Чен е приел пари и полезности в подмяна на помощта си при приемане на контракти за планове и образуване на спортни събития.
Съдебното решение гласи, че той е нанесъл " големи вреди " на идеята на китайския футбол, съгласно следената от страната новинарска организация Синхуа. Държавните медии оповестиха също, че трима други висши футболни чиновници са били наказани във вторник на сред 8 и 14 години затвор за корупция.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР