Бившият президент на Грузия Михаил Саакашвили, който понастоящем ръководи украинския

...
Бившият президент на Грузия Михаил Саакашвили, който понастоящем ръководи украинския
Коментари Харесай

Бившият президент на Грузия Михаил Саакашвили обяви, че ще се завърне в родината си

Бившият президент на Грузия Михаил Саакашвили, който понастоящем управлява украинския Изпълнителен комитет за промени, разгласи, че ще се завърне в Грузия, заяви Българска телеграфна агенция.

"Знам сигурно, че работата ми на президентския пост и доста от това, което създадохме, е непокътнато и действа и до момента, само че в това време, когато чувам грузински вести, разбирам и зная, че можем да живеем доста по-добре, доста по-добре, всеки грузинец може да бъде богат и можем да създадем това дружно. Аз се връщам ", съобщи той във видеообръщение, качено през днешния ден на страницата му във "Фейсбук ".

Саакашвили се извинява на сънародниците си за позволените неточности, до момента в който е бил отпред на Грузия и се кълне в Бога, че е желаел "най-доброто за своя народ ".

Бившият президент назовава Украйна собствен втори дом и дава обещание да оказва помощ на двата народа - грузинския и украинския.
Михаил Саакашвили неведнъж е заявявал, че ще се върне в Грузия. През септември предходната година той сподели, че ще направи това преди парламентарните избори през есента на 2020 година

Саакашвили беше президент на Грузия от януари 2004 до ноември 2013 година Няколко дни преди приключването на втория му мандат той емигрира и против него незабавно започнаха четири наказателни производства. По две от тях към този момент той е приет за отговорен и може да получи присъда от 11 години затвор.

През 2015 година тогавашният президент на Украйна го предложения на поста губернатор на Одеската област. Две години по-късно Саакашвили влезе в спор с властта, беше лишен от украинско поданство и напусна Украйна. Върна се, откакто президент стана Володимир Зеленски  Володимир Зеленски Володимир Зеленски е украински актьор, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР