Бившият президент на Барселона Хосеп Мария Бартомеу е бил арестуван

...
Бившият президент на Барселона Хосеп Мария Бартомеу е бил арестуван
Коментари Харесай

Извънредно: Бившият президент на Барса е арестуван, повдигат му куп обвинения

Бившият президент на Барселона Хосеп Мария Бартомеу е бил задържан през днешния ден преди обяд, оповестява “El Pais”. Местните управляващи и полиция са нахлули на Камп Ноу в интервенция по търсене и изземване на документи, потвърдиха и от самия клуб.

Полицията удостовери, че са осъществени арести и въпреки да не заявяват кого са арестували, голям брой източници в Испания оповестиха, че Бартомеу и хората, които са му помагали, измежду които и дясната му ръка Хауме Масферер, са арестувани.

Обвиненията против тях са за несправедлива администрация, корупция сред физически лица и пране на пари, откакто са плащали пари на вноски, с цел да се избегнат вътрешен финансов надзор. Напомняме, че Бартомеу и неговото управление напусна публично Барселона предходната година, откакто всички си подадоха оставките.

Бартомеу е упрекнат също в това, че е назначил компания, работеща със обществените медии, която да основава подправени профили и да атакува хора, които той счита за свои съперници или опасност за властта му. Смята се, че жертви на тази процедура са Шави, Пике, Меси, Гуардиола и други.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР