Бившият президент, който е изправен пред десетки наказателни обвинения в

...
Бившият президент, който е изправен пред десетки наказателни обвинения в
Коментари Харесай

Доналд Тръмп победи Ники Хейли в последната надпревара за републиканците

Бившият президент, който е изправен пред десетки наказателни обвинявания в няколко правосъдни каузи, сподели, че неговата съперничка Ники Хейли е имала " доста неприятна нощ ".

Доналд Тръмп е една стъпка по-близо до завръщането си в Белия дом. Бившият президент реализира лесна победа на първичните избори в Ню Хемпшир във вторник, защото гласоподавателите го избраха пред Ники Хейли като собствен обичан републикански претендент, който да се изправи против Джо Байдън на президентските избори през ноември.

При 70% от преброените гласове Тръмп има преднина от към 10 пункта: 54% против 43% на Хейли.

Резултатът беше крах за Хейли, някогашен американски дипломат в Организация на обединените нации, която приключи на второ място, макар че влага доста време и финансови запаси в страна, известна със своята самостоятелна серия.

Тя е последният огромен кандидат, откакто губернаторът на Флорида Рон ДеСантис приключи кандидатурата си за президент през уикенда, позволявайки й да води акция като единствената опция на Тръмп.

Съюзниците на Тръмп ускориха натиска върху Хейли да напусне конкуренцията преди затварянето на изборните секции, само че след оповестяването на резултатите Хейли даде обещание да продължи акцията си. Говорейки пред поддръжници, тя ускори рецензиите си към някогашния президент, поставяйки под подозрение умствената му заостреност и представяйки себе си като сплотяващ претендент, който ще сложи началото на промяната на поколенията.

„ Това съревнование надалеч не е завършило. Остават десетки щати, които би трябвало да се преодолеят “, сподели Хейли, до момента в който някои от тълпата викаха: „ Не е свършило! “

Междувременно Тръмп към този момент може да се похвали, че е първият републикански претендент за президент, спечелил открити съревнования в Айова и Ню Хемпшир, откогато и двата щата започнаха да водят в изборния календар през 1976 година, изумителен знак за това какъв брой бързо републиканците са се обединили към него, с цел да го създадат своя номинация за трети следващ път.

На победното си празненство във вторник вечерта Тръмп неведнъж обиди Хейли и изнесе доста по-гневна тирада, в сравнение с след успеха си в Айова, когато посланието му беше за единение на републиканците.

„ Нека не оставяме някой да печели, когато е имал доста неприятна нощ “, сподели Тръмп. Той добави: „ Само една дребна записка до Ники: Тя няма да завоюва. “
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР