Бившият президент Доналд Тръмп във вторник осъди заповедта, издадена срещу

...
Бившият президент Доналд Тръмп във вторник осъди заповедта, издадена срещу
Коментари Харесай

Тръмп осъжда заповедта за подкопаване на федералните избори през 2020 г.

Бившият президент Доналд Тръмп във вторник осъди заповедта, издадена против него от федералния арбитър, наблюдаващ делото му за подривна активност във федералните избори през 2020 година, потвърждавайки, че тя е „ лишила правото ми да приказвам “.

„ Ние сме железници. И имам други тествания, в които ни принуждават. Видяхте през вчерашния ден къде ми лишиха правото да приказвам. Няма да мога да приказвам по този начин, както приказвам с вас “, сподели Тръмп пред кореспонденти моменти преди да влезе в правосъдната зала в Ню Йорк, с цел да участва на продължаващия развой против него за гражданска машинация.

„ Аз управлявам Джо Байдън и съм стеснен. Речта ми е отнета. Аз съм претендент, който се кандидатира за служба и не ми е разрешено да приказвам “, сподели Тръмп, имайки поради частичната възбрана, издадена в понеделник от американския областен арбитър Таня Чуткан.

Бившият президент повтори, че екипът му възнамерява да апелира заповедта.

Заповедта за възбрана лимитира опцията на Тръмп обществено да се насочва към правосъден личен състав, евентуални очевидци или специфичен прокурор Джак Смит и неговия личен състав. Заповедта не постанова ограничавания върху пренебрежителни мнения за Вашингтон, окръг Колумбия - където ще се организира правосъдното жури - или избрани мнения за Министерството на правораздаването като цяло, и двете, които прокурорите желаеха.

Бившият президент Доналд Тръмп седи в съда по дело за гражданска машинация в съдилище в Манхатън, Ню Йорк, вторник, 3 октомври 2023 г. Бившият президент Доналд Тръмп седи в съда по дело за гражданска машинация в съдилище в Манхатън, Ню Йорк, вторник, 3 октомври 2023 година Шанън Стейпълтън/Пул/AP

„ Не става въпрос за това дали одобрявам езика, който господин Тръмп употребява “, сподели Чуткан в съда в понеделник, когато разгласи заповедта. „ Става дума за език, който съставлява заплаха за правораздаването. “

Тръмп към този момент беше подложен под заповед за задръстване от щатския арбитър в Ню Йорк, наблюдаващ процеса му за машинация, който предишния месец сподели, че всички страни по делото не би трябвало да приказват обществено за членове на правосъдния личен състав, откакто някогашният президент атакува секретаря на съдията в обява в обществените медии.

„ Личните офанзиви на който и да е член на моя правосъден личен състав са неприемливи, неуместни и няма да ги търпя “, сподели арбитър Артър Енгорон предишния месец, когато издаде заповедта си.

Производството във вторник по делото за гражданска машинация в Ню Йорк ще включва още свидетелства от Дона Кидър, асистент инспектор на организацията Тръмп.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР