Бившият президент Доналд Тръмп поиска от Върховния съд в четвъртък

...
Бившият президент Доналд Тръмп поиска от Върховния съд в четвъртък
Коментари Харесай

Тръмп настоява Върховният съд да отмени решението на Колорадо, предупреждава за „хаос и беда“, ако не му бъде позволено да гласува през 2024 г.

Бившият президент Доналд Тръмп изиска от Върховния съд в четвъртък да анулира решение в Колорадо, което му не разрешава да взе участие в изборите през 2024 година, като твърди, че ще настъпи „ безпорядък и бедлам “, в случай че други държавни съдилища последват образеца.

Адвокатите на 77-годишния републикански любимец за президентските първоначални избори осъдиха решението на Върховния съд на Колорадо от декември, което дисквалифицира Тръмп от щатските гласувания според раздел 3 от Четиринадесетата корекция за присъединяване в „ въстание “, аргументирайки се в тъжба с Върховния съд, че решението на по-долния съд е „ основано на подозрително пояснение “ на Конституцията.

„ Съдът би трябвало да анулира решението на Колорадо, защото президентът Тръмп даже не е предмет на раздел 3, защото президентът не е „ чиновник на Съединените щати “ съгласно конституцията. И даже президентът Тръмп да е бил предмет на раздел 3, той не е „ взел участие “ в нищо, което се квалифицира като „ въстание “, пишат юристите на Тръмп в късата инфо...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР