Бившият президент Доналд Тръмп отмени планираната пресконференция по повод една

...
Бившият президент Доналд Тръмп отмени планираната пресконференция по повод една
Коментари Харесай

Тръмп отмени пресконференцията по повод годишнината от бунта в Капитолия

Бившият президент Доналд Тръмп анулира плануваната конференция във връзка една година от щурма на Капитолия в Съединени американски щати на 6 януари. В изказване Тръмп съобщи, че анулира събитието в своя курорт Мар-а-Лаго във Флорида " предвид на цялостната пристрастност и непочтеност " на комисията на Конгреса, проверяваща нападението от негови поддръжници и на медиите. 

Припомняме, че на 6 януари предходната година последователи на президента Доналд Тръмп щурмуваха Капитолия, като крещяха и развяваха американски флагове, принуждавайки полицията да затвори постройката. Жена беше простреляна в гърдите на територията на Капитолия и часове по-късно умря. Привържениците на президента Доналд Тръмп бяха  недоволни от процедурата по окончателното одобрение на Джо Байдън за победител в президентските избори.



 
Блокираният Тръмп назовава Twitter " срам за демокрацията "
Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп назова обществената мрежа Twitter срам за демокрацията. Това се споделя в изказване, оповестено от...
Прочети повече
Година след щурма на Капитолия американците не престават да са обезпокоени за демокрацията си

Година след щурма против постройката на американския Конгрес, американците си остават обезпокоени за демокрацията си и близо една трета от тях считат, че потреблението на мощ може от време на време да бъде целесъобразно за отбрана на демократичните хрумвания. Това демонстрират две допитвания до публичното мнение, представени от международните организации.

Атаката, осъществена от последователи на Доналд Тръмп против постройката на Конгреса на 6 януари 2021 година е била знак за възходящо политическо принуждение и американската народна власт през днешния ден е към момента застрашена, считат две трети от участниците в допитване на телевизия Си Би Ес Нюз.

Според друго допитване на в. " Вашингтон пост " взаимно с Университета в Мериленд гордостта на американците от тяхната народна власт е намаляла с 54% по отношение на 90% през 2002 година

И двете допитвания демонстрират, че за американците има съответни мотиви за безпокойствие. В първото допитване 28% от интервюираните считат, че силата може да бъде употребена, с цел да бъде предпазен резултатът от избори. А във второто допитване 34 на 100 от интервюираните считат, че едно принудително деяние против държавното управление може от време на време да бъде целесъобразно.
Тръмп продължава да се мъчи да скрие документи какво е правил в деня на щурма на Капитолия
Експрезидентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп изиска от Върховния съд на Съединени американски щати да блокира даването на документи на комисия в Конгреса, която...
Прочети повече


Двете допитвания илюстрират продължаващото битие на дълбоки разлики в американското общество, макар обещанията на новия президент Джо Байдън за помиряване.

Година по-късно две трети от гласоподавателите на Тръмп не престават да мислят, че демократът не е бил законно определен за президент и че е имало изборни измами през 2020 година, както твърди някогашният президент. Точно преди щурма против Конгреса републиканецът персонално се обърна към последователите си, с цел да им повтори, че изборите са били откраднати и да ги призове " да се борят като дяволи ".

Около 60 % от американците затова мислят, че той има огромна отговорност за нахлуването на неговите последователи в Конгреса, станало в миг, в който депутатите утвърждаваха успеха на Джо Байдън на президентските избори през ноември 2020 година За да се откри каква е точната роля на Тръмп и антуража му в щурма, Камарата на представителите на Конгреса, в която демократите имат болшинство, сътвори специфична проверяваща комисия, която до момента извърши над 300 изявленията и събра хиляди документи, макар че доближените на Тръмп отхвърлиха да ѝ сътрудничат.

Председателят на комисията Бени Томпсън съобщи пред Ей Би Си, че за шест месеца тя е разкрила обезпокоителни неща за това по какъв начин някои са се пробвали да подкопаят целокупността на американската народна власт. Лиз Чейни, която е една от дребното републиканци в комисията пък укори Тръмп, че е запазил безмълвие през целия взлом на Конгреса и че не е призовал по малкия екран последователите си да спрат офанзивата.

Още от АМЕРИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР