Бившият премиер на Италия Силвио Берлускони обяви днес решението си

...
Бившият премиер на Италия Силвио Берлускони обяви днес решението си
Коментари Харесай

Силвио Берлускони няма да се кандидатира за президент на Италия

Бившият министър председател на Италия Силвио Берлускони разгласи през днешния ден решението си да не се кандидатира за президент на републиката. Така той отстранява пречката пред междупартийните договаряния за издигането на обединен претендент, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Номинирането на сегашния министър председател Марио Драги да заеме президентския пост е най-вероятния излаз от договарянията. Но не е ясно дали необятната коалиция, която го поддържа, ще издигне кандидатурата му заради опасения, че излизането му от държавното управление може да докара до нови парламентарни избори.

Берлускони сподели, че желае Драги да остане отпред на държавното управление до края на парламентарния мандат през 2023 година " Реших да подхваща нова стъпка по пътя на националната отговорност, като апелирам тези, които ме предложиха, да се откажат да загатват моето име за президентството на републиката ", се споделя в официалното съобщение на Берлускони.

Коалиция от десни партии го е помолила да се кандидатира за президент, само че той надали ще бъде определен, тъй като за задачата е нужна поддръжката на повече от хиляда парламентаристи и делегати на районите при скрито гласувана, уточни Ройтерс.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР