Бившият премиер на Франция Франсоа Фийон и съпругата му Пенелоп

...
Бившият премиер на Франция Франсоа Фийон и съпругата му Пенелоп
Коментари Харесай

Експремиерът на Франция Франсоа Фийон и съпругата му се изправят пред съда

Бившият министър председател на Франция Франсоа Фийон и брачната половинка му Пенелоп ще се изправят пред съда във връзка със абсурда за фиктивни работни места, който провали президентската акция на политика, оповестяват локални медии, представени от " Политико ".

Магистрати предложиха фамилията да се изправи пред съда по обвинявания в корист с публични средства, интрига и за укриване на финансовата им обстановка от управляващите, написа " Монд ".

Консервативният политик водеше в социологическите изследвания преди президентските избори през 2017 година Но обстановката внезапно се промени след публикация на сатиричния вестник Le Canard Enchaîné.

Семейството е разследвано за фиктивни назначения. Разследването беше предшествано от голям брой информации, че Фийон е уредил брачната половинка и децата си да получават възнаграждение за работа, която в реалност не са изпълнявали.

Френското издание " Canard Enchaine " писа, че след 2000 година Фийон като народен представител фиктивно е назначил брачната половинка си Пенелоп за своя сътрудничка, за което тя е получила стотици хиляди евро.

Версията на фамилията е, че тя фактически е работила на такава служба.

Следователите изследват и изплащането на сума от над 80 хиляди евро на децата на Фийон - Мари и Шарлем. Той твърди, че като народен представител им е плащал за съответни юридически услуги, само че все още никое от децата му не е имало адвокатски пълномощия. Освен това, те са получавали не възнаграждения, а заплати за цялостен работен ден.

Фийон приключи на трета позиция на първия тур на президентските избори зад Еманюел Макрон и Марин льо Пен.

През януари прокуратурата разгласи, че казусът е подготвен да влезе в съда.

От държавното обвиняване разясняват, че Пенелоп е получила два контракта като парламентарен помощник на Франсоа. Първият за интервала 1998-2002 година, а вторият от 2012 до 2013 година

Все още не е планувана дата за начало на процеса.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР