Бившият премиер Жан Виденов бе сред стотиците изкачили Бунарджика, за

...
Бившият премиер Жан Виденов бе сред стотиците изкачили Бунарджика, за
Коментари Харесай

И бившият премиер Жан Виденов се качи до Альоша за 9 май

Бившият министър председател Жан Виденов бе измежду стотиците изкачили Бунарджика, с цел да се включат в тържествата във връзка Деня на успеха - 9 май, видя кореспондент на " Марица ".

Видният политик от 90-те години остави цвете и се поклони пред паметта на героите, отдали живота си за успеха над хитлерофашизма.

Заедно с фондация " Безсмъртният полк " той започва самодейност, отдадена на летците изпитатели и космонавти. Тя е обвързвана главно с обгрижване и озеленяване на най-голямата Алея на космонавтите в света - тази на Бунарджика.

Припомняме, че стотици изкачиха хълма, с цел да отбележат Деня на успеха. Паметникът на Альоша бе обсипан с цветя от признателни жители и публични посетители.

В честването участваха съветският дипломат Елеонора Митрофанова, придружавана от почетния консул на Руската федерация Георги Гергов, също посланиците на Армения, Беларус и Казахстан.

Митрофанова се изправи за къса тирада пред събралите се стотици поданици и посетители на града.

" За мен е огромна чест и наслада да бъда дружно с вас в този невероятен и прелестен празник, обичан в цяла Русия и страните от Оперативно-наблюдателно дело. На този ярък празник ние си спомняме за всички тези герои, отдали живота си за това през днешния ден ние да сме тук, да живеем умерено и без война, в мир.

Паметникът на Альоша е изключително място, тъй като за Русия това е знак на България, знак за нашата братска и военна дружба. Искам да си спомним и за тези велики българи, дали живота си в партизанските отряди, в Първа белоруска войска, борци против фашизма по време на войната. Това са наши другари, наши сътрудници. Альоша е знак точно на това духовно и бойно приятелство.

Желая ви здраве и синьо небе, с цел да няма война. Благодаря че този монумент се поддържа в прелестен тип, че като цяло българите доста грижовно се отнасят към своите монументи, отдадени и на Руско-турската война и на Втората международна война ", сподели тя.

Официално слово произнесе и младата дама Теодора Халачева, която е член на Националния съвет на Българска социалистическа партия.

" Историята не може да бъде пренаписана. Без Русия и Съветският съюз нямаше да я има през днешния ден обединена Европа! България и българският народ сме надълбоко свързани с Русия и нейните нации посредством славянския си генезис и православната си религия.

България не е била и няма да бъде прифронтова страна за следващото антируско безумство. Ето за какво и в този ден ние сме тук, пред паметника на Альоша – един анонимен боец, чието име знае целият свят. Защото никой и нищо не е забравено! “, акцентира Халачева.

Преди тържествата на Альоша, на Руското гробище в Централния гробищен парк бе отслужена панихида в памет на починалите във Втората международна война.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР