Бившият премиер Иван Костов и настоящият президент Румен Радев влязоха

...
Бившият премиер Иван Костов и настоящият президент Румен Радев влязоха
Коментари Харесай

Радев отвърна на Костов: по време на неговото властване България беше разпродадена на безценица

Бившият министър председател Иван Костов и актуалният президент Румен Радев влязоха в неприсъствен спор. В понеделник във връзка отхвърли да включи България в европейска самодейност за подкрепяне на Украйна със снаряди.

След свое присъединяване в събитие в София през днешния ден президентът разяснява разнообразни тематики пред кореспонденти.

Попитан по какъв начин ще отговори на рецензиите, в това число от някогашен министър председател, че узурпира власт, Румен Радев сподели: „ Г-н Костов очевидно е не запомнил българската конституция, само че ние не сме не запомнили, че по време на неговото властване България беше разпродадена на безценица. Българската позиция е ясна и еднопосочна – ние няма да изпращаме оръжие и муниции за Украйна. “

След въпрос за решението на Народното събрание за подкрепяне на нападнатата страна, което служебният кабинет, назначен от президента, не съблюдава, Радев съобщи: " Политическите партии, а не президентската институция от дълго време излязоха от нормите на българската конституция със систематичния си отвод да поемат отговорност и да сформират държавно управление. Време е, и аз в действителност ги приканвам, те да проявят тази отговорност да сформират постоянно държавно управление. В противоположен случай конституцията ясно споделя: президентът е задължен да назначи служебно държавно управление, когато партиите не желаят или не могат, или ги е боязън. В момента имаме композиция от всички тези случаи. И, приканвам ги още един път да проявят тази отговорност. Не е толкоз ужасно. Служебното държавно управление демонстрира, че страната може да се ръководи дейно даже и по време на най-тежка рецесия. Нещо повече: след решаването на редица значими проблеми и рецесии от служебното държавно управление в този момент ще им бъде доста по-лесно. "

Във връзка с бомбените закани против учебни заведения от последните дни президентът сподели, че " няма действителна опасност ". Това били хибридни офанзиви, а не действителна опасност за бомбени атентати .

По мотив изказванията на вътрешния министър, че тези офанзиви идват от Русия, Румен Радев изясни, че към момента не може да се каже с решителност тъкмо от кое място са те и кой ги прави.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР