Бившият председател на Софийския районен съд (СРС) Методи Лалов разказа

...
Бившият председател на Софийския районен съд (СРС) Методи Лалов разказа
Коментари Харесай

Съдия разказа как корпулентен политик влияе върху Темида

Бившият ръководител на Софийския областен съд (СРС) Методи Лалов описа обществено за една своя инцидентна среща с " един корпулентен политик ", която е оказала въздействие върху неговата кариера. Историята на съдията видя бял свят по време на конференцията " Независим съд – свободна страна! За правотото и справедливостта ", проведена от Инициатива „ Правосъдие за всеки “ и гражданско придвижване БОЕЦ предходната седмица. Видеозаписът от изявлението на арбитър Методи Лалов бе публикуван от " Свободна Европа ".

По думите на арбитър Лалов, изборът му за началник на Софийския областен съд е станал вероятен след среща с тогавашния ръководител на Върховния административен съд (ВАС) Георги Колев, проведена от шефката на Софийския градски съд Владимира Янева. Срещата се е провела в заведение, намиращо се непосредственост до Върховен административен съд.

На този диалог обаче се е появил инцидентно и " един прочут корпулентен политик ", с който Георги Колев споделил кой е Лалов и какъв е мотивът за срещата им. Политикът първо седнал на прилежаща маса, само че след това видял съдиите и отишъл при тях да си приказват.

" (Корпулентният политик – б.р.) Попита – какво става тук? Те му обясниха – ами тук сме се видяли, с цел да изясни това момче (Методи Лалов), сподели Георги Колев, за своята идея и вероятно да получи поддръжка и от мен (във Висш съдебен съвет за началник на Софийския областен съд). Аз знаех, че избор без поддръжка от неприятните, няма да има, невероятно е. В този миг този корпулентен политик, прекомерно прочут, знаете, сподели – но да не стане по този начин, и в този момент изтъквам – да се отметне тоя човек, както се отметна Пенгезов, който аз водих при Ахмед Доган ", описа арбитър Лалов.

Съдия Методи Лалов изясни, че няма да споделя името на въпросния политик, тъй като е углавен арбитър и знае, че би трябвало да потвърждава това, което приказва. След това Лалов изясни, че е бил определен за началник на Софийския областен съд и никой в никакъв случай не е желал от него да прави услуги, " тъй като знаят какъв човек съм ". Според съдията обаче казусът е индикативен за това по какъв начин се правят назначенията в правосъдната система.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР