Бившият председател на Районен съд - Първомай Спасимир Здравчев поема

...
Бившият председател на Районен съд - Първомай Спасимир Здравчев поема
Коментари Харесай

Бивш шеф на Районен съд – Първомай поема делото на близнаците от Цалапица

Бившият ръководител на Районен съд - Първомай Спасимир Здравчев поема делото за персонално укривателство срещи близнаците от Цалапица.  Това стана ясно, откакто досегашният магистрат Боян Кюртов се отдръпва от системата и стопира да практикува съдийската специалност.
Прочетете още
Спасимир Здравчев за малко беше командирован в Окръжен съд – Пловдив, като там води няколко основни каузи. Сега името на магистрата попада в Районния съд под тепетата, като член на XII углавен състав.

При по този начин стеклите се условия правосъдният развой против братята Динкови ще стартира изначало и с нов правосъден състав. В този случай има възможност заседанията да протекат по различен метод в случай че новият магистрат реши да даде опция на близнаците да се възползват от скъсен развой, както те пожелаха. Първата дава за процеса е 26 март.



Припомняме, че арбитър Боян Кюртов даде ход на делото от четвъртото съвещание, тъй като се изчакваше разпитът на арестувания в Дания Бизюрев. Процеса против близнаците започва по общия ред с разпит на очевидци, с цел да може Рангел да даде своите показания в хода на процеса. Това се случи, макар че Динкови показаха подготвеност да признаят виновност.

Според импортирания в съда обвинителен акт,  обвинението против Борислав и Валентин Динкови е за персонално укривателство За това закононарушение законът планува отнемане от независимост до пет години. Близките на Митко не са съгласни с държавното обвиняване, тъй като считат, че братята не са укриватели, а съучастници в убийството. 

Към днешна дата към момента няма данни Рангел Бизюрев да е предаден на българските управляващи, макар че и до новото съвещание остават единствено две седмици. Близнаците Динкови към момента са с най-тежката мярка за неотклонение " задържане под стража ".

Всичко, което се случи досега по делото, четете тук:

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР