Бившият председател на Общинския съвет в Септември Лазар Влайков ще

...
Бившият председател на Общинския съвет в Септември Лазар Влайков ще
Коментари Харесай

Експредседателят на ОбС-Септември е задържан за 72 часа

Бившият ръководител на Общинския съвет в Септември Лазар Влайков ще остане за 72 часа в ареста. След като в неделя той бе спретнат за нападателно държание и закана за ликвидиране, срокът за задържането му е продължен с прокурорско предписание, научи “Дарик “ от свои източници. За момента от полицията и прокуратурата не са изнесли информация с претекстовете за това решение.

49-годишният Влайков за следващ път влезе зад решетките в неделя. Около 16:00 часа следобяд на този ден срещнал на улица в родното си село Виноградец собствен съселянин. Демонстрирал, че държи нож под блузата си. Заплашил индивида, че ще убие и него, и семеъството му.

Изплашен, пострадалият подал сигнал в полицията. На място били изпратени няколко екипа от чиновници на реда, които арестували нападателя. При задържането той лъхал мощно на алкохол и изглеждал несъответстващо.

Случаят се проверява, а паралелно с това тече и досъдебно произвеждане по отношение на Влайков по обвиняване, че е напанал и пребил човек в личния му дом в прилежащото село Карабунар. Бившият политик санкционирал по този метод мъжа, тъй като предходната вечер направил забележка на сина му - Николас Влайков, който със собствен другар се държал нападателно към посетителите в локално заведение, в това число и към деца.

Името на Лазар Влайков нашумя, откакто през 2017 година с персоналното му оръжие бе прострелян и погубен на място 47-годишният ресторантьор Наско Тонкев. Според проверяващите, изстрелът е създаден от 6-годишно дете, в чиито ръце попаднал револверът. Инцидантът стана причина той да изгуби поста си като ръководител на Общинския съвет в град Септември, беше изключен и от редиците на ГЕРБ.

Тогавашният случай взриви няколко абсурда. Първоначално Влайков бе пуснат от ареста без повдигнато обвиняване, което разсъни подозрения за подкрепи над него. Последва инспекция, разпоредена от основния прокурор по това време Сотир Цацаров. Резултатите не бяха оповестени, само че последва оставка от ръководителя на Районната прокуратура в Пазарджик Георги Кацаров.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР