Бившият полузащитник на Интер Гари Медел даде обширно интервю преди

...
Бившият полузащитник на Интер Гари Медел даде обширно интервю преди
Коментари Харесай

Медел: Обичам Интер, но в клуба цари хаос

Бившият полузащитник на Интер Гари Медел даде обстойно изявление преди срещата сред националните тимове на Чили и Швеция, която ще се изиграе в събота. Сърцатият футболист, който сега пази цветовете на турския Бешикташ, си спомни за 3-годишния си престой в гранда от Милано. През това време Медел не съумя да реализира нищо значимо с Интер, ставайки очевидец на честа промяна на треньори и отрицателни резултати.

“В Интер продължава да има огромна неизясненост. Негативните резултати през последните годни са плод на това. Напускането на Манчини изяснява доста. Заедно с Марсело Биелса са най-хубавите треньори, с които съм работил. Неговото овакантяване беше много тежко и направи нещата още по-трудни”, стартира Питбула.

“През сезон 2015/2016 бяхме първи в шампионата до месец декември, само че по-късно се сринахме, както направи тимът и в този момент. Обяснението е доста просто: душевен отборът не беше подготвен да резервира тази позиция.

Не мога да кажа дали някои мои съотборници не бяха подготвени за клуб като Интер. Тази фланелка не е за всички. В тима има напрежение, което би трябвало да си кадърен да понесеш. Колкото повече години минават без триумфи, толкоз повече се усилва това напрежение.

Франк де Бур? Назначаването му не беше неточност. Той е отличен експерт, който нямаше задоволително време да наложи своя способ на игра.

Стефано Пиоли? Трудно е да обясня за какво тимът се провали при него. В Милано би трябвало да го помнят като страховит човек и добър треньор, който се оправи блестящо”, разяснява Медел.

“Няма да бъде елементарно за Интер да се класира в Шампионската лига. Отборът на Рома се съвзе, Лацио не се предава, а Милан съумя да се завърне. Ако Интер още веднъж пропусне шанса си, обстановката ще се утежни.

Лучано Спалети е страховит треньор, който бе извънредно почтен с мен. Каза ми, че в центъра на терена има потребност от хора, които могат да дриблират и задържат топката. Сподели ми, че не може да ми обещае титулярно място. Не се виждам като плеймейкър. Това не е моята роля и би било мъчно за мен да се адаптирам”, добави Медел.

“В Италия не бих играл за различен тим. Вариант пред мен е само Интер, който доста обичам.

Чувам се постоянно с Давиде Сантон, с който сме положителни другари. Съпругата ми пък е обвързвана с Уанда (съпругата на Икарди). Говоря постоянно с Юто Нагатомо и Родриго Паласио, с които прекарах три години в тима.

Мауро Икарди е един от най-хубавите футболисти в наказателното поле. Той е феномен, който вкарва постоянно и по всевъзможен метод. Може би би трябвало да усъвършенства играта си в по-задна позиция, само че цифрите приказват задоволително за него”, приключи чилийският национал.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР