Бившият полски министър на вътрешните работи Мариуш Камински, който беше

...
Бившият полски министър на вътрешните работи Мариуш Камински, който беше
Коментари Харесай

Бивш полски министър започва гладна стачка в затвора

Бившият полски министър на вътрешните работи Мариуш Камински , който беше арестуван и пратен зад решетките след наложена му присъда за корист с власт, осъществена по времето, когато е заемал министерския пост, разгласи през днешния ден, че стартира гладна стачка зад решетките, съобщи Ройтерс.

„ Заявявам, че считам присъдата си … за акт на политическо възмездие “, споделя Камински в изказване, прочетено от някогашния му заместник-министър Блажей Побожи на конференция, дадена пред постройката, в която се обитава канцеларията на премиера.

„ Като политически пандизчия аз започнах гладната си стачка от първия ден на задържането си “, се споделя още в известието на Камински.
Полиция влезе през вчерашния ден в президентския замък със правосъдна заповед за задържането и отвеждането в пандиза на някогашния министър на вътрешните работи и неговия заместител, с което провокира скандал сред президента и новото държавно управление. 

След като завоюва властта през октомври, министър-председателят Доналд Туск , някогашен ръководител на Европейския съвет, се закле да приключи практиките на предшествениците си от националистическата партия „ Право и правдивост “, които бяха упреквани в нарушение на демократическите правила по време на осемгодишното си ръководство, разяснява Ройтерс.

Задържането на двамата основни депутати на партията – Камински и някогашния му заместител Мачей Васик – съставлява " залп против съперника ", който явно няма да бъде финален в интервала на обостряне на връзките сред президент и държавно управление, които са от разнообразни политически лагери, отбелязва организацията.

Стотици протестиращи се събраха през вчерашния ден пред президентския замък в поддръжка на „ Право и правдивост “, представители на която са Камински и Васик, както и пред полицейското ръководство, в което те бяха откарани след ареста им, добавя Ройтерс.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР