Бившият полицай от Атланта, който застреля чернокожия Рейшард Брукс миналата

...
Бившият полицай от Атланта, който застреля чернокожия Рейшард Брукс миналата
Коментари Харесай

Полицаят от Атланта, застрелял чернокож, е бил наказван за употреба на огнестрелно оръжие

Бившият служител на реда от Атланта, който простреля чернокожия Рейшард Брукс предходната седмица, е бил наказван за приложимост на мощ, включваща огнестрелно оръжие, демонстрира досието му, показано от полицията, съобщи Ройтерс.

Според документа през октомври 2017 година Гарет Ролф получил документално неодобрение за случай, включващ огнестрелно оръжие през септември 2016 година - единственото му наказване за приложимост на мощ за седемгодишната му работа.

Ролф беше уволнен в събота - ден откакто простреля Брукс на паркинг пред заведение за бързо хранене. Друг служител на реда, който също бил на мястото - Девин Броснан, е краткотрайно отхвърлен. Досието на Ролф демонстрира, че против него има подадени четири тъжби на жители, нито една от които не е довела до дисциплинарни ограничения против него. Броснан, който е постъпил на работа в полицията през 2018 година, няма дисциплинарни прегрешения.

Предстои прокуратурата да реши дали да повдигне обвинявания против Ролф, заяви окръжният прокурор на окръг Фултън Пол Хауард.

Кметицата на Атланта - Кийша Ланс Ботъмс, разгласи серия от полицейски промени, целящи да лимитират потреблението на мощ от страна на полицията, съобщи ДПА. Ланс Ботъмс подписа заповеди, изискващи потреблението на " обективно рационална мощ " от страна на полицията при задържане на някого и на " техники за деескалация на напрежението " преди потреблението на смъртоносна мощ.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР