Бившият номер 6 в световната ранглиста Жил Симон (Франция) преодоля

...
Бившият номер 6 в световната ранглиста Жил Симон (Франция) преодоля
Коментари Харесай

Жил Симон преодоля квалификациите в София

Бившият номер 6 в международната класация Жил Симон (Франция) преодоля квалификациите на шампионата по тенис в София с награден фонд 389 270 евро. Поставеният под номер 1 в пресявките Симон отстрани в решаващия мач украинеца Иля Марченко с 6:2, 6:3 и се класира в главната скица при дебюта си в зала " Арена Армеец ".

Опитният 35-годишен французин завоюва значимите точки с по-стабилна игра от главната линия, с цел да победи по-късно повече от час и половина на корта. Той поведе с 5:0, след което взе първия сет, а след ранна замяна на пробиви във втората част Симон дръпна с 4:2 и резервира задатъка си до края.

Французинът, който е 59-и в света сега, е най-титулуваният състезател в квалификациите и като цяло в българската столица. Той има 14 трофеи от общо 22 финала в Тура на АТP.

Японецът Таро Даниел също продължава в главната конкуренция, откакто надви над словака Мартин Клижан с 6:3, 6:4 за 82 минути, откакто не позволи пробив в мача. Четвъртият в пресявките Даниел, който е 114-и в международната класация, дръпна с 4:1 по пътя си към триумфа в първия сет, а във втората част той осъществя единствен брейк в деветия гейм, след което затвори мача при личен сервис.

Седмият подложен в квалификациите Клижан, който през тази седмица е 149-и в класацията на АТP, е полуфиналист в София в първото издание на шампионата през 2016 година, а има и два четвъртфинала през 2017 година и през предишния сезон. Той към момента има късмет да попадне в главната скица като " благополучен губещ ".

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР