Бившият номер 4 в световната ранглиста по тенис Кей Нишикори

...
Бившият номер 4 в световната ранглиста по тенис Кей Нишикори
Коментари Харесай

След 20-месечно отсъствие от корта Нишикори се завърна с победа

Бившият номер 4 в международната класация по тенис Кей Нишикори се завърна с победа след 20-месечно неявяване от корта поради физически проблеми.

33-годишният японец победи австралиеца Джордън Томпсън със 7:6(5), 7:6(5) след съвсем два часа и половина игра и се класира за втория кръг на шампионата на твърда настилка в Атланта (САЩ).

" Не беше елементарно като за първи път против Джордън. Той е доста постоянен от главната линия, не пропуща доста и трябваше да бъда нападателен от самото начало. Но се веселя от метода, по който играх. Може би имаше моменти, в които трябваше да натисна повече, само че като цяло съм удовлетворен, че завоювах в два сета ", съобщи Нишикори, който поради дългото неявяване от кортовете падна до 439-ото място в света.

Това беше първи мач за японеца в Тура на АТП от октомври 2021 година. През юни той се завърна на корта в сериите " Чалънджър " и даже завоюва купата в Палмас Дел Мар (Пуерто Рико).

" Представих се добре. Участвах в няколко Чалънджъра преди този шампионат, само че преди този момент не бях играл съвсем две години. Мисля, че равнището ми е много обичайно. Надявам се да продължа по този начин и да стигна допустимо най-далеч през тази седмица ", сподели още японецът.

Нишикори има 12 трофеи в кариерата си, а през 2014 година доближи до финала на Откритото състезание на Съединени американски щати.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР