Бившият национал на България по футбол – Валери Божинов, сподели

...
Бившият национал на България по футбол – Валери Божинов, сподели
Коментари Харесай

Валери Божинов пред БНТ: България разполага с таланти, но волята, желанието и амбицията липсват

Бившият национал на България по футбол – Валери Божинов, показа пред камерата на предаването на Българска национална телевизия 1 „ Арена спорт “ няколко съвета към младите футболисти.

„ Аз едно време никой не ми е казвал както би трябвало да върша, постоянно самичък съм си извоювал нещата в живота. Улицата и живота не научиха най-много да се боря, да имам този хъс, тази воля, това предпочитание. Времената и поколенията бяха напълно други. Отдолу не идват такива футболисти, които да играят в топ шампионатите. Но ние би трябвало да ги създадем тези фрагменти. Не би трябвало да се предаваме, би трябвало да се борим и да оказваме помощ с каквото можем, би трябвало да сме образец за българския спорт и футбол. Поколението на децата и техните фамилии се губи тази нишка. България разполага с гении, само че волята, желанието и упоритостта липсват “, счита Валери Божинов.

„ И треньорът, и татко ми би трябвало да ги чувам еднообразно, тъй като и двамата желаят най-хубавото за мен. Всичко си зависи от момчето. Ако има задоволително воля и хъс, съгласно мен се стига доста надалеч “, добави от своя страна синът на Божинов – Валери-младши.

Божинов разяснява и идните две срещи на националния ни тим в квалификациите за Евро 2024.

„ Със сигурност не тръгнахме добре в евроквалификациите. Групата ни е мощна и равностойна. Националният тим към този момент няма какво да губи и момчетата би трябвало да играят освободено, без никакво напрежение “, сподели някогашният нападател.




Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР