Бившият нападател на бразилския Фламенго Габриел Барбоса Алмейда бе наказан

...
Бившият нападател на бразилския Фламенго Габриел Барбоса Алмейда бе наказан
Коментари Харесай

Национал на Бразилия ще е аут от футбола за дълго заради допинг

Бившият нападател на бразилския Фламенго Габриел Барбоса Алмейда бе осъден от Спортния съд в страната за машинация с допинг, съобщи Ройтерс.

27-годишният футболист, прочут като Габигол, беше упрекнат, е отказал да даде допинг проба в деня преди мач на Фламенго в Рио де Жанейро.

" Състезателят бе съден през днешния ден от Антидопинговия състезателен съд и с болшинство гласове бе решено, че има нарушаване на антидопинг разпоредбите и опит за машинация ", обявиха от управляващите за бразилския допинг надзор. Барбоса отхвърли обвиняванията.

От Антидопинговия състезателен съд прецизираха, че наказването стартира да тече от датата на нарушаване на разпоредбите, която е 8 април 2023.

Барбоса, който бе част от олимпийския тим на Бразилия, спечелил златните медали на Игрите в Рио де Жанейро през 2016, може да апелира решението пред Арбитражния състезателен съд. От Фламенго обявиха, че са сюрпризирани от присъдата и ще оказват помощ на някогашния си футболист при обжалването.

" Клубът ще помогне на играчи при обжалването в съда, защото е ясно, че няма машинация и даже няма опит, с цел да се оправдае присъдата ", обявиха от Фламенго в мнение.

Барбоса подписа с Фламенго през 2020 с трансфер от Интер Милано, като първо изкара в бразилския гранд една година чартърен.

" Никога не съм опитвал да избегна или да върша машинация с тест и имам вяра, че името ми ще бъде изчистена от съда ", написа футболистът в обществената мрежа X.

" От началото на кариерата ми като футболист постоянно съм спазвал разпоредбите на играта и в никакъв случай не съм взимал неразрешени субстанции. Бил съм подложен на десетки проби, като всички са били отрицателни.

Разочарован съм от решението на съда, само че ще продължа да подпомагам на спортните управляващи и имам вяра, че невинността ми ще бъде потвърдена ", добави Барбоса.
Габриел Барбоса направи дебют за националния тим на Бразилия при успеха над Панама с 270 в другарски мач през май 2016 и има 18 мача за селесао.
 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР