Бившият наемник и командир на Вагнер Андрей Медведев разказа пред

...
Бившият наемник и командир на Вагнер Андрей Медведев разказа пред
Коментари Харесай

Бивш командир на Вагнер с брутален разказ за частната армия: Убиваха пред нас всеки, който не искат да се бие

Бившият наемник и пълководец на " Вагнер " Андрей Медведев описа пред за бруталността, на която е бил очевидец в Украйна. В последна сметка той не е издържал и е дезертирал. " Бойците на " Вагнер " постоянно са били изпращани в борба с оскъдни инструкции, а отношението към новобранците е безмилостно ", споделя Медведев от столицата на Норвегия Осло, където търси леговище.

" Те събираха тези, които не желаеха да се бият и ги застрелваха пред новодошлите ", твърди някогашният член на " Вагнер ". " Доведоха двама пандизчии, които отхвърлиха да се бият, и ги гръмнаха пред всички. Заровиха ги напряко в окопите, които бяха изкопани от " стажантите ", споделя още Медведев. Пред CNN от " Вагнер " не са коментирали изказванията.

26-годишният мъж, който споделя, че преди е служил в съветската войска, се причислява към " Вагнер " като доброволец. Той минава в Украйна по-малко от 10 дни след подписването на контракта си през юли 2022 година, като служи покрай Бахмут - фронтовия град в Донецка област. Групата наемници се обрисува като основен състезател в нахлуването на Русия в Украйна. Медведев споделя още, че е докладвал непосредствено на създателите на групата Дмитрий Уткин и съветския олигарх Евгений Пригожин, който назовава " дявола ".

Пригожин по-рано удостовери, че Медведев е служил в неговата рота и добави, че трябвало да бъде съден за опит за малтретиране на пандизчии. Медведев отговори, че не желае да разяснява какво е направил самият той, до момента в който се бие в Украйна. " На " Вагнер " му липсваше тактическа тактика, а войските измисляха проекти в придвижване. Изобщо нямаше същинска тактичност. Просто получихме заповеди за позицията на съперника. Нямаше безапелационни заповеди по какъв начин би трябвало да се държим. Просто планирахме по какъв начин ще го създадем, малко по малко. Кой ще открива огън, какви смени ще имаме, а по какъв начин ще стане това, беше наш проблем ", съобщи Медведев. 

Превод: Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР