Бившият началник в Пътна полиция в София Тенчо Тенев бе

...
Бившият началник в Пътна полиция в София Тенчо Тенев бе
Коментари Харесай

Бившият шеф в КАТ-София излиза от ареста под гаранция

Бившият шеф в " Пътна полиция " в София Тенчо Тенев бе освободен от ареста против парична гаранция от 5000 лева, заяви Нова тв. Той беше арестуван на 11 май, когато към този момент заемаше позицията на началник на охранителната полиция в Асеновград.

Обвинението против Тенев е за превишаване на властта, тъй като е избирал снабдители на артикули и услуги за ръководството в Асеновград измежду свои близки и познати, без да е акредитиран за това. Цените са били повишени от доставчиците по негови инструкции, твърди държавното обвиняване.

Второто наказателно дело е за нелегално предпазване на муниции в къща в хасковоското село. Крум.
,
Предвиденото от закона наказване за длъжностното закононарушение е от една до осем години затвор, като съдът може да постанови и отнемане от правото да заема избрана държавна или социална служба. За нелегално държане на муниции се поставя отнемане от независимост от две до осем години.

Тенев бе освободен от поста заместник-шеф на КАТ-София по времето на първото държавно управление на ГЕРБ, само че по-късно бе върнат на директорската си позиция след извоювано дело за нелегално уволняване.

Тенев отива на работа в " Охранителна полиция " в Асеновград преди към година по лично предпочитание.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР