Бившият началник на кабинета на президента Румен Радев - Калоян

...
Бившият началник на кабинета на президента Румен Радев - Калоян
Коментари Харесай

Бивш съветник на Радев атакува него и правосъдния министър в ефира на bTV

Бившият шеф на кабинета на президента Румен Радев - Калоян Методиев, нападна и президента, и служебния министър на правораздаването Крум Зарков тази заран от ефира на бТВ. Поводът - социална поръчка за гориво за пандизите, чието ръководство е под шапката на правосъдното министерство.

" На 23 декември в 17,30 ч., преди края на работното време и преди празниците, компанията " М-форма " печели социална поръчка за 12 млн. лева гориво за затвори. Проверих въпросната компания, имаше две журналистически следствия, на " Капитал " и на " Епицентър ". С нея са свързани още две компании: " Теракап " и " Теракорп ", сподели Методиев.

И попита: " Има ли в инициативния комитет на Радев хора, които са подписали контракт с тези компании, има ли лица, които са били на акцията му в НДК по време на това прословути хоро за отпразнуване на втория мандат. Има ли нарушавания на европейска инструкция на поръчката на Крум Зарков за 12 млн. лева за доставка на горива за пандизите? ".

Политологът твърди, че " с благословията и разрешението на министъра на правораздаването Крум Зарков същата компания печели поръчки лавинообразно “, добави той.

Калоян Методиев бешe шеф на кабинета на Румен Радев в първия му мандат като държавен глава и напусна поста септември 2020 година Това съответства с първите обществени различия сред президента и лидерката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова - партията, издигнала Радев за поста. След това Методиев беше и шеф на кабинета на Нинова, до момента в който тя беше вицепремиер и министър на стопанската система в кабинета „ Петков “. Откакто на власт е служебното държавно управление на Гълъб Донев, и Методиев, и Българска социалистическа партия упрекват служебната власт всеобщи уволенения по министерствата.

На въпрос на водещата Мария Цънцарова дали Методиев е разкрил съответни имена в следствията, които е чел, политологът съобщи, че не е съумял да дочете публикациите и че прави догатки с вярата публицистите да се заинтересуват от тематиката за свързаността сред акцията на президента и " бурния напредък " на въпросните три компании.

Атаката против Крум Зарков идва в седмицата, в която. Това е частта от правосъдната промяна в България, за която от години упорстват и институциите на Европейски Съюз, и Венецианската комисия на Съвета на Европа. Главният прокурор Иван Гешев е изрично срещу промяната и твърди, че тя е противоконституционна.

В коментар за обстановката в страната Калоян Методиев разяснява, че сега " е време да се вършат взаимни отстъпки в името на огромната цел " и че " в случай че отидем на шести, седми и така нататък избори, страната ще се разпадне ".

Той още веднъж нападна Румен Радев като означи, че ние сме единствената страна в Европа, чийто президент играе ролята на дестабилизиращ фактор.

" Както споделя писателят Стефан Цанев, народът е в ролята на жабата, която президентът вари. Намираме се в заплаха от еднолична тирания ", сподели политологът.

Той се базира на отчет на Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ), съгласно който служебното държавно управление се е провалило в ролята си да провежда почтени избори, само че не цитира съответни данни от него.

" Пролетта стопанската система у нас стартира да се задвижва и единствено за 3-4 месеца служебното държавно управление съумя да ни върне доста обратно. Само в общественото министерство са уволнени стотици хора, уволнявали са със скорост по двама души дневно, хиляди хора останаха на улицата ", твърди Методиев.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР