Бившият министър-председател сподели кадри от празничната трапеза със семейството, на

...
Бившият министър-председател сподели кадри от празничната трапеза със семейството, на
Коментари Харесай

Кирил Петков празнува Коледа в Канада

Бившият министър-председател показа фрагменти от празничната софра със фамилията, на която виждаме обичайните български ястия за Бъдни вечер.

 

" Честита Коледа ", написа Петков във Фейсбук профила си.

 

Той е в компанията на майка си Венета, брачната половинка си Линда и трите им дъщери.

От отбелязването, виждаме, че фотографията е направена в град Виктория, столица на канадската провинция Британска Колумбия. 

 

За да стане длъжностен министър на стопанската система, през 2021 година Петков се.

 

Темата с канадското поданство на Петков провокира същински скандал в публичното пространство още когато бе министър на стопанската система. За пръв път въпросът бе издигнат от депутата от “Има подобен народ ” Димитър Гърдев, а от ГЕРБ сезираха Конституционния съд, който образува дело по проблема.

 

Тогава обвиняванията към Петков бяха, че е бил и канадски жител, когато е бил министър. Според Конституцията - преди, които се случиха безусловно преди дни - единствено хора, които имат само българско поданство може да са депутати или министри.

По-рано през 2023 година обаче Софийската районна прокуратура. След отчет на събраните материали, наблюдаващите прокурори са решили, че не е налице осъществено действие и досъдебното произвеждане е прекъснато.

 

ФрогНюз

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР