Бившият министър-председател на България Бойко Борисов изглежда на път да

...
Бившият министър-председател на България Бойко Борисов изглежда на път да
Коментари Харесай

Победа на Борисов, но без ясен път за съставяне на правителство

Бившият министър-председател на България Бойко Борисов наподобява на път да завоюва първото място на парламентарните избори, макар че фрагментираният партиен пейзаж демонстрира, че страната може да се насочи към нескончаем интервал на политическа парализа. Такъв е коментарът на организация Блумбърг след първите планирани резултати след извършените в България парламентарни избори.

" Политическата изолираност на Борисов и намаляващата поддръжка за Петков значат, че пред нито един от водачите няма явен път за сформиране на държавно управление. Един нескончаем интервал на създаване на коалиция - и даже вероятността за пети избори - може да затрудни способността на България да се оправи с рекордната инфлация, проекта за приемане на еврото и последствията от съветската инвазия в Украйна ", написа в разбора си организацията. 

  " Става все по-трудно да се сформира държавно управление ", цитира Блумбърг изказване на българския президент пред кореспонденти в София по-рано през днешния ден, откакто даде своя глас.

Партийните водачи ще имат три благоприятни условия да образуват болшинство. Ако това се провали, президентът ще бъде заставен да свика нов избор, осведоми организация Блумбърг.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР