Бившият министър-председател Кирил Петков похарчил 18 002.70 лева за официална

...
Бившият министър-председател Кирил Петков похарчил 18 002.70 лева за официална
Коментари Харесай

За 7 месеца Кирил Петков и кабинетът му похарчили 26 хил. лева държавна пара за биомалини, луксозни бонбони и вносна минерална вода

Бившият министър-председател Кирил Петков похарчил 18 002.70 лв. за публична вечеря с премиера на РСМ Димитър Ковачевски по време на визитата му на 24.01.2022.

Това сочи информация на Дирекция „ Административно и правно обсужване и ръководство на собствеността “ на Министерския съвет, предоставена на „ Епицентър.бг. “ по Закона за достъп до социална информация.

Доста „ по-скромни “ са били формалния обяд в чест на Федералния канцлер на Германия – 3603 лв. и вечерята, дадена на министър-председателя на Нидерландия – 3660 лв..

Отделно за четири работни обяда в резиденция „ Бояна “ министър председателят на „ Промяната “ е пръснал още 10 879 лв..

Според информацията, с която Епицентър.бг разполага, за седемте месеца на наличието си отпред на изпълнителната власт Кирил Петков не е посочил никаква лична пестеливост във връзка с държавните пари. Само за консумация на кафета, минерална вода, бонбони и плодове на сметката на кабинета на премиера е записана сумата от 26 116.96 лв..

От администрацията на Министерски съвет описват, че Петков упорствал всяка заран да му сервират пресни плодове, в чиято прохлада първи се убеждавали членовете на най-близкия му кръг. И от справката прави усещане точно това –  че Петков и персоналното му обграждане в Министерския съвет са пръскали обилно държавни пари за малини – 4531 лв. и боровинки – 3229 лв., които наложително били с био генезис.

Отделно в кабинета постоянно са доставяни за сметка на данъкоплатеца ябълки, круши, кайсии, сливи, лимони и грейпфрути за стотици лв.. Бонбоните са „ Линд “ и „ Фере Руше “ – без ограничавания на количествата.

За сметка на трудовите хора е и минералната вода на премиера, и то не каква да е – за „ Боржоми “ са платени 2006 лв., за „ Сан Пелегрино “ още 2843 лв., за бутилирана вода в стъклени шишета от 0,330 г – 9259 лв..

Отделно е веганското меню на харвардеца, което било доставяно от комплекс „ Бояна “ или от външни кетеринг компании.

За пиците, които са били доставяни в кабинета на премиера в късните часове на вечерта, публична информация няма. Освен от записите от камерите в Министерския съвет и региона, които Националната работа за защита даде на прокуратурата.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР