Бившият министър на вътрешните работи в Северна Македония Гордана Янкуловска,

...
Бившият министър на вътрешните работи в Северна Македония Гордана Янкуловска,
Коментари Харесай

Бивш министър от Скопие влезе в затвора

Бившият министър на вътрешните работи в Северна Македония Гордана Янкуловска, която беше наказана на четири години затвор по делото "Танк ", към този момент е е в пандиза Идризово.

Тя е изчерпала всички законови средства, с цел да отсрочи изтърпяването на присъдата, съобщи Българска национална телевизия.

Решението за изтърпяване на присъдата е след отменяне на настояването на Янкуловска, изпратено до Върховния съд за изключително разглеждане на решението на Апелативния съд в Скопие по случая на противозаконна покупка на мерцедес „ С-600 “ в размер на 600 000 евро. Лимузината беше купена по искане на тогавашния министър председател Никола Груевски.

Освен Янкуловска по делото за отговорни бяха приети и Джоко Поповски (който към този момент излежава присъдата си в затвора) и Никола Груевски, който се намира в Унгария, откакто избяга от Северна Македония.

Неговата присъда е две години затвор. В същото време против Янкуловска в Наказателния съд Скопие сега има още две каузи за "злоупотреба със служебното състояние ". Изходът от тези каузи е неразбираем.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР