Бившият министър на туризма и настоящ депутат от ГЕРБ Николина

...
Бившият министър на туризма и настоящ депутат от ГЕРБ Николина
Коментари Харесай

Ангелкова: Всички спорни концесии са подписвани след мен -

Бившият министър на туризма и сегашен народен представител от ГЕРБ Николина Ангелкова отговори във фейсбук във връзка на рецензии по неин адрес. Преди ден министърът на туризма в оставка Христо Проданов разгласи в изявление за профилираното издание TravelNews, че е алармирал прокуратурата за унищожаването на документи по отношение на концесиите на плажовете. 

Ангелкова е безапелационна, че всички противоречиви концесии на плажове са подписани откакто тя към този момент не е била министър. В статуса си тя декларира и че в медийни изявления е свързвана със чиновници на министерството, които " не се употребяват с моето професионално и персонално доверие още преди да напусна поста министър ".

Министър Продонов освободи през месец май шефа на дирекция „ Управление на морските плажове “ Екатерина Дацова. Повече за нея може да прочетете в следствието на OFFNews .

Ето и текста на цялата обява на Николина Ангелкова в обществената мрежа:

Въпреки, че от месец август 2020 година не заемам поста министър на туризма, в медийни изявления не престават да ми се приписват решения, които са взети след края мандата ми.

Удобна тематика за извършения в медийно говорене постоянно са били концесиите на плажовете. Отворете настолните си календари или цифрови такива и елементарно ще се информирате, че всички 12 процедури, които са прекъснати от министъра в оставка Проданов, са стартирани и подписвани СЛЕД, дублирам СЛЕД като към този момент не съм част от ръководството на Министерството на туризма.

От тук следва и идващото комфортното подстрекателство, че екип, който аз съм назначавала, е управлявал тези процеси. Не, уважаеми! Тази изразителност, съпроводена със противоречивата подготвеност на Вашето ръководство рано или късно ще се върне още веднъж към Вас като бумеранг.

За 2 години и 2 месеца всички трима министри на туризма след моя мандат (припомням Мариана Николова, Стела Балтова и Христо Проданов) са имали опцията и свободата да избират сами екипите си. Извинения и оправдания с мое въздействие са очевидно комфортни, само че лъжи.

За повторно осведомявам всички заинтригувани лица и групи, че цитираните в шепа медийни изявления чиновници на МТ не се употребяват с моето професионално и персонално доверие още преди да напусна поста министър. Всяко друго изказване е еднакво на неистина.

Впечатление прави и това, че до през вчерашния ден това политическо ръководство громеше прокуратурата, а през днешния ден плашат с нея. Нямам терзания да отговоря на всеки един въпрос за активността ми като министър на туризма.

Още повече, когато отговорът е изтъкнат от календара на стената: тези процедури са провеждани месеци откакто към този момент не съм министър на туризма.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР