Бившият министър на регионалното развитие Николай Нанков се отказа от

...
Бившият министър на регионалното развитие Николай Нанков се отказа от
Коментари Харесай

Николай Нанков вече не е депутат

Бившият министър на районното развиване Николай Нанков се отхвърли от депутатския си пост. Той беше част от парламентарната група на ГЕРБ.

Вчера той подава оставката си, а през днешния ден тя беше призната със 102 гласа " за " и 2 " въздържал се ". Посочил персонални аргументи като претекст за решението си да си тръгне от Народното събрание.

Нанков беше освободен като министър на 20 септември, дружно с него от министерския съвет си потеглиха Валентин Радев, който беше вътрешен министър, и Ивайло Московски, който беше министър на районното развиване. Решението за рокадите беше на премиера Бойко Борисов, а претекстът - тежката злополука на пътя край Своге, при която починаха 20 души.

Нанков, Радев и Московски се върнаха в Народното събрание като депутати. Нанков е първият, който подава оставка и като депутат. Още след освобождението му като министър, новият районен министър Петя Аврамова разгласи, че се надява предшественикът ѝ на поста Николай Нанков да стане неин заместител. Днес обаче никой от ръководещите не сподели непосредствено дали той ще поеме този пост.

По време на дебатите социалистът Драгомир Стойнев изиска персонално Николай Нанков да каже какви са аргументите да напуща Народното събрание и в действителност ли ще става зам.-министър. " Ако претекстовете за оставката са персонални, би било хубаво той да бъде тук. Ако през днешния ден бъде подписано назначението му за зам.-министър, по какъв начин това деяние дава отговор на поетата политическа и морална отговорност с подаването на оставка като министър ", попита Стойнев.

" Когато един министър е съумял да направи политики, които да стигнат до всички български жители, да говорите по този метод е несериозно. Подкрепяйте експертизата на Николай Нанков, той ще бъде с отворена врата към всеки кмет, без значение от политическата му принадлежност. Това ще продължи да прави и отсега нататък ",отговори ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов.

" Когато като политическа мощ решавате да поемате политическа отговорност за нещо, което се е случило в страната, като приемате оставките на трима министри, единият го вършиме началник на банка, другият зам.-министър, а третият - основен секретар на Министерство на вътрешните работи го вършиме министър. Това е отговорност в най-вулгарния мафиотски вид ", разяснява различен народен представител от Българска социалистическа партия - Антон Кутев.

Социалистът приказва за това, че Московски е препоръчан за вицепрезидент на Черноморската банка за търговия и развиване. Решението е било признато от Министерския съвет в деня, в който беше гласувана оставката му, само че в този ден нямаше съвещание на държавното управление и евентуално решението е взето на автограф. Кутев акцентира и, че основният секретар на Министерство на вътрешните работи по време на тежката злополука Младен Маринов стана министър, а рокадите в държавното управление бяха показани като вдишване на отговорност.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР