Бившият министър на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков заяви,

...
Бившият министър на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков заяви,
Коментари Харесай

Бивш министър попари Ботев с лоша новина: Колежа ще бъде готов най-рано през септември 2023 г.

Бившият министър на районното развиване и благоустройството Николай Нанков съобщи, че строителството на стадион " Христо Ботев " в Пловдив няма по какъв начин да бъде приключено до месец март 2023 година, а спортното оборудване ще бъде готово най-рано през септември идната година. Нанков беше изпратен в качеството си на специалист от някогашния министър председател Бойко Борисов, с цел да следи за осъществяване на плана по построяването на " Колежа ".
 Бойко Борисов инспектира Бойко Борисов инспектира " Колежа "
Както е известно, в неделя Борисов посети стадион " Христо Ботев " и даде обещание на последователите на " канарчетата ", че персонално ще изпрати надзирател по строителството, който да следи за осъществяването на плана за оборудването.

" Запознах се с детайлите към стадиона. Новината е, че има издадено допълнено за решението на градеж от 2014 година на два стадия - първи стадий - стадионът да бъде подготвен за мачове от българското състезание, както и втори стадий, при който оборудването да покрива условията от четвърта категория на Европейската футболна централа. Има консенсус по няколко от главните тематики ", разяснява Нанков след работната среща.
 Ботев (Пд) със вик: Ботев (Пд) със вик: " Колежа " с цялостна козирка!
" Най-реалистично ми наподобява стадионът да бъде приключен през месец септември 2023. Няма по какъв начин да е подготвен за март следващата година, както беше дадено по-рано. Има някои много несериозни неща за доизясняване. Трябва да има по-голяма съгласуваност и от изпълнителя, и от Община Пловдив. Не мисля, че построяването на стадиона с толкоз огромен финансов запас би трябвало да е проблем. Следващият вторник ще имаме по-голяма изясненост към плана. Вече има количествена сметка, само че би трябвало да считаме, с цел да стигнем и до количествено-стойностната сметка ", съобщи още някогашният министър на районното развиване и благоустройството.
 Бултрасите скочиха на строителя на Бултрасите скочиха на строителя на " Колежа "
Нанков добави, че изтеглените в допълнение 12 милиона лв. като заем от Община Пловдив би трябвало да са задоволителни за довеждане докрай на стадиона в цялостния му тип. На срещата участва някогашният кмет на Пловдив Иван Тотев.
 Одобриха тегленето на 24 милиона заем за стадионите Одобриха тегленето на 24 милиона заем за стадионите " Христо Ботев " и " Локомотив " в Пловдив
" Срещата беше много съдържателна и запознахме господин Нанков с моментното положение. Навлязохме малко повече в детайлите и търсим разнообразни разновидности, с цел да може стадионът да бъде в цялостна визия, както почитателите желаят ", съобщи Иван Тотев.

Както е известно, по време на предходното ръководство на Борисов бяха отпуснати 25 милиона лв. за строителството на стадион " Христо Ботев ". До момента от тези средства са усвоени близо 18 милиона лв., а през предходната седмица Община Пловдив взе решение да изтегли спомагателен заем в размер на 12 милиона лв. за изцяло дотъкмяване на оборудването.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР