Бившият министър на отбраната и два пъти служебен премиер Стефан

...
Бившият министър на отбраната и два пъти служебен премиер Стефан
Коментари Харесай

Стефан Янев прави партия

Бившият министър на защитата и два пъти длъжностен министър председател Стефан Янев прави партията си на 20 март. В нея ще се включат редица прокудени от Българска социалистическа партия фигури като Калоян Паргов, Кирил Добрев, Весела Лечева, написа " Телеграф ", базирайки се на свои източници.

Очаква се в плана да се включат и генерали, като един от тях е някогашен зам.-началник на защитата.

" Ще го обявим и ще кажем на хората какво желаеме, само че първо ще чуем и тях”, уточни той пред Нова тв от връх Шипка. Деликатно Янев се размина с формалната делегация на премиера Кирил Петков. Двамата демонстрираха, че са в обтегнати връзки още от предходната седмица, когато някогашният МО началник назова войната в Украйна " военна интервенция ". В среднощен пост във Facebook пък разгласи, че уволнението му е единствено въпрос на процедура, а на идващия ден Петков разгласи, че няма по какъв начин негов министър да води друга политика по въпроса.

Очаква се в партията на Янев да влезе някогашната му заместничка в МО Ралица Симеонова, която подаде оставка. " Радвам се, че е придвижено сполучливо и че повече няма да изпитвам позор и стеснение от политиките, които организира този кабинет ", написа тя в профила си във Facebook.

Калоян Паргов и Кирил Добрев също си потеглиха със кавги от Българска социалистическа партия, несъгласни с политиката на лидерката Корнелия Нинова. След като на първия беше наложено наказване да не се кандидатира за постове в столетницата за период от една година, той съобщи: " Всички обвинявания против мен, поради които желаят да бъда осъден, са съшити с бели конци. Целта е да бъдат опетнени моето име и известност. И по този метод някои хора да овладеят личния си боязън от мен. При това боязън от нещо, което аз не съм направил до този миг, а точно да разглася кандидатурата си за ръководител на Българска социалистическа партия ".

Кирил Добрев също разяснява в профила си: " Изключването от партията е последното леговище на страха. Затова и постоянно съм бил срещу тази мярка във връзка на други хора. Е, през днешния ден пристигна и моят ред да бъда изключен - анонимно, на автограф, с измислени претекстове, без да бъда изслушан. Няма изненада, това управление толкоз си може ". Весела Лечева пък разяснява във връзка Паргов и Добрев, че това е разпра с неуместните. Неофициално осведомени споделят, че към партията на Янев ще се включи и аленият евродепутат Петър Витанов и изтъкнат военачалник от Военновъздушни сили.

Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР