Бившият министър на финансите Риши Сунак увеличи преднината си в

...
Бившият министър на финансите Риши Сунак увеличи преднината си в
Коментари Харесай

Лондон: Опозицията не успя с вота на недоверие; Сунак води със 115 гласа

Бившият министър на финансите Риши Сунак усили преднината си в последния кръг от гласуването на депутатите от Консервативната партия за установяване на идващия министър-председател на Англия, само че конкуренцията за първите две места се стегна.

Сунак завоюва поддръжката на 115 депутати от торите, следван от Пени Мордаунт с 82 гласа, Лиз Тръс със 71, Кеми Баденоч с 58 и Том Тугендхат с 31, който отпада като претендент, класиран на последно място, оповестиха от партията.

Британската съпротива, която инициира избор на съмнение към консервативното държавно управление на Борис Джонсън, не съумя да реализира предварителни избори. Според уеб страницата на английския парламент в понеделник 349 депутати са декларирали, че имат доверие на държавното управление, а 238 - че нямат доверие в него.

Водещата сега Лейбъристка партия и други опозиционни сили настояха, че след поредност от кавги, довели до оставката на министър-председателя Борис Джонсън, партията на торите се е дискредитирала и не може повече да управлява страната, а самият началник на държавното управление би трябвало неотложно да напусне поста си, без да чака избирането на нов водач на торите, който ще бъде определен на 5 септември. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР