Бившият министър на финансите на Великобритания Джордж Озбърн влиза в

...
Бившият министър на финансите на Великобритания Джордж Озбърн влиза в
Коментари Харесай

Британецът Джордж Озбърн е сред кандидатите за наследник на Лагард в МФВ

Бившият министър на финансите на Англия Джордж Озбърн влиза в редиците на претендентите за правоприемник на Кристин Лагард отпред на Международния валутен фонд (МВФ), оповестиха английски медии, представени от Франс прес.

Няколко вестника се базират на обкръжението на Озбърн, съгласно което той е в добра позиция да получи поддръжка от английските, американските и китайските управляващи.

Бившият финансов министър (2010 - 2016 година) в консервативното държавно управление на Дейвид Камерън би трябвало да получи първо поддръжката на идващия английски министър председател. За този пост в Консервативната партия се конкурират Борис Джонсън и Джереми Хънт.

Според консервативния вестник " Дейли телеграф " Озбърн, който работеше интензивно против Брекзит, възнамерява неофициални контакти с екипите на двамата претенденти. От 2017 година някогашният финансов министър е основен редактор на лондонския вестник " Ивнинг стандарт ", който наскоро изрази поддръжката си за Борис Джонсън, любимец в конкуренцията за премиерския пост.

Озбърн се надява на поддръжка от Китай, защото мандатът му като финансов министър съответства със доближаване сред двете страни. Той разчита на поддръжка и от Съединени американски щати, където има доста другари в Републиканската партия, твърди в. " Файненшъл таймс ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР