Бившият лидер на т. нар. Донецка народна република (ДНР), Александър

...
Бившият лидер на т. нар. Донецка народна република (ДНР), Александър
Коментари Харесай

Бивш лидер на донецките сепаратисти се сдоби с апартаменти в Дубай за 450 хил. евро

Бившият водач на така наречен " Донецка национална република " (ДНР), Александър Бородай, който в този момент е народен представител в съветската Дума , се е сдобил с жилища в Дубай съвсем незабавно след връщането си от Донбас, осведоми радио " Свобода ".

Стойността на парцелите му в емирството е към 450 хиляди евро, оповестяват от екипа на Алексей Навални с позоваване на регистъра на притежателите на недвижимо имущество в Обединените арабски емирства.

Според базата данни, Бородай има жилища с панорама към Персийския залив и повърхност от 104 квадратни метра на изкуствено основания остров Палм Джумейра. От жилището му до плажа дистанцията е малко над 100 метра.

Приблизително по същото време - през есента на 2015 година, той си е купил и апартамент в влиятелен регион на Москва - на булеварда " Ломоносов ". Площта на парцела е 142 квадратни метра, а пазарната му стойност - към 100 милиона рубли.

Освен това, през април 2021 година Александър Бородай е придобил нов автомобил LEXUS за 5.6 милиона рубли . При това, съгласно формалната му декларация за 2020 година, приходът му е бил 0 рубли, а на в банковите му сметки е имало 313 хиляди рубли.

От екипа на Навални оповестяват още, че на парламентарните избори през септември Бородай не е заявил имущество в чужбина . По закон това са длъжни да създадат всички кандидат-депутати. Заради това някогашният началник на " ДНР " би трябвало да бъде лишен от депутатския си мандат , показват създателите на разкритията.
 В Русия набират наемници с „ военен опит “ за „ командировка в Украйна “
В Русия набират наемници с „ военен опит “ за „ командировка в Украйна “

Най-активната акция от 2014 година насам…

Московският политолог и експерт по PR Александър Бородай е " министър председател " на " ДНР " от 16 май до 7 август 2014 година - в разгара на въоръжения спор в Източна Украйна. Той неведнъж е заявявал, че е отпътувал за Донбас като доброволец , както и че е бил водач на сепаратистите " безусловно гратис " и " нищо не е спечелил от това ". По-късно стана ясно, че активността му е ръководена персонално от Владислав Сурков - консултант на Владимир Путин.

През септември 2021 година Бородай взе участие в изборите като за съветската Дума като претендент на партията на Путин " Единна Русия " от Ростовска област. Той е бил на неизбираемото осмо място в листата, само че е получил място в Народното събрание, откакто първите четирима в подреждането са се отказали от мандатите си.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР