Бившият конституционен съдия Пламен Киров прогнозира датата за предсрочния вот

...
Бившият конституционен съдия Пламен Киров прогнозира датата за предсрочния вот
Коментари Харесай

Избори през юли, ако партиите не се разберат за правителство?

Бившият парламентарен арбитър Пламен Киров предвижда датата за предварителния избор

Бившият парламентарен арбитър проф. Пламен Киров направи прогноза в ефира на „ Здравей, България ” по Нова телевизия по кое време ще бъдат идващите избори, в случай че партиите още веднъж не съумеят да сформират държавно управление. Според него, в случай че това се случи, ще се наложи да отидем още веднъж до урните на 16 или 23 юли.

„ Другият вид е да изберем два вота в едно – локални и парламентарни, което явно не се желае от президента. Този път процедурата за образуване на държавно управление ще бъде ускорена ”, посочи професорът.

По думите му Румен Радев не е отговорен за политическата рецесия.

„ Той извършва Конституцията. Назначава служебни държавни управления с дълги мандати, тъй като партиите не могат да излъчат държавно управление.  Конституцията също не е отговорна за този блокаж. Тя дава излаз от всевъзможни обстановки. Това че партиите блокират процеса, приказва за качеството на политиците ”, разясни Пламен Киров.

„ Трудно е да определим ГЕРБ-СДС като победител, защото са получили 25 % от 40 % дали своят вот. Лидерът на партията сподели, че друга коалиция не би направил, с изключение на с главния си конкурент – ПП-ДБ ”, съобщи проф. Киров.

Политологът проф. Румяна Коларова пък сподели пред бТВ, че в случай че и това Народно заседание повтори някои от дефицитите на парламентаризъм на предходния парламент, това ще бъде, меко казано, трагична неточност. Мисля, че ще има даже и по-тежки последствия, предизвести тя.

Според ней първият избор – този за ръководител на Народното събрание, се чака да е алегоричен и евентуално няма да мине.   

„ Ще мине това символно гласоподаване. „ Продължаваме промяната “ ще се разграничат – то е ясно “, разяснява от своя страна журналистът Асен Григоров.

„ Смятам, че не беше доста откровен Бойко Борисов, тъй като, в случай че искаш един човек или в тази ситуация политическа мощ за сътрудник, някак си не звучи разумно 30 дни по време на предизборната акция да ги хокаш, хулиш, да им стоварваш всички международни проблеми на гърба и по-късно да кажеш „ вие сте моят натурален сътрудник “. Затова се колебая в искреността на политиците от ГЕРБ “, добави той.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР