Бившият кондиционен наставник на Реал Мадрид Грегори Дюпон призна, че

...
Бившият кондиционен наставник на Реал Мадрид Грегори Дюпон призна, че
Коментари Харесай

Бивш треньор на Реал Мадрид разкри за оказван натиск

Бившият кондиционен ментор на Реал Мадрид Грегори Дюпон призна, че е бил изнудван от публицисти да дава информация “от кухнята ”. Той подозира, че и самите играчи са поставяни под същия напън. Французинът беше част от щабовете на Зинедин Зидан в двата му престоя като старши треньор и си потегли с него през предишното лято.

“Получавал съм закани от представители на медиите, че в случай че не им споделям информация, ще пишат неприятни неща за мен ”, оплака се Дюпон пред La Voix du Nord.

“Единственият метод, по който можех да отвръщам, беше да запазя безмълвие. И публицистите започнаха да ме очернят. Когато имаше някой контузен в отбора, това беше приписвано на мен. Те даже преиначаваха нещата, като твърдяха, че имало и играчи с ковид, за което отново аз съм бил отговорен ”, продължи експертът.

Французинът позволява, че и самите футболисти са били натискани да споделят всичко на медиите: “Като кажа нещо на някой състезател, на идващия ден това излиза във вестниците. Веднъж дори с един избран състезател се бяхме разбрали, че би трябвало да поработи върху това по-бързо да набира скорост. На идната заран прочетох това нещо в пресата. Това беше много притеснително ”.

Дюпон разкри още по какъв начин самите играчи са се принуждавали да се маскират, с цел да излизат вечер из Мадрид, с цел да не ги познаят. “В днешно време някои публицисти просто пишат каквото си изискат. А около Реал Мадрид нещата са още по-сериозни. Разпространяват се безспорни нелепости, само че няма какво да се направи. Футболистите са привикнали с това. Те осъзнават, че няма по какъв начин да управляват това ”, приключи треньорът.
 Бейл ще пропусне и Суперкупата на Испания Бейл ще пропусне и Суперкупата на Испания
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР