Бившият кмет на Община Гърмен Ахмед Башев отива отново на

...
Бившият кмет на Община Гърмен Ахмед Башев отива отново на
Коментари Харесай

Ахмед Башев отново на съд - за безстопанственост

Бившият кмет на Община Гърмен Ахмед Башев отива още веднъж на съд. Окръжна прокуратура - Благоевград е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт, с който той е притеглен към наказателна отговорност за занемареност.

Башев бе два пъти кмет от Движение за права и свободи в общината. Той беше избра първо на извършените през 1999 година локални избори. Впоследствие бе избран отново до 2013 година Впоследствие партията реши да заложи на Минка Капитанова, която и до момента е кмет, а Башев остана отлъчен. Опитите на партиите на Касим Дал и Лютфи Местан да го привлекат към тяхната идея претърпяха крах.

През 2012 година Башев бе съден за неизгодна договорка с общината, само че бе оневинен. Преди това през 2010 година пък бе наказан за дискриминация и санкциониран с 500 лева

Днес прокуратурата разгласи в какво ново закононарушение го упреква. На 9 септември 2005 година, вследствие на интензивни превалявания върху сектор от четвъртокласен път с. Огняново - с. Рибново в община Гърмен, се свлекли скални маси и камъни. Пътят станал мъчно пристъпен, а обслужването на жителите на селата Рибново, Осиково и Скребатно мощно затруднено, прецизираха от прокуратурата.

В качеството си на кмет на община Гърмен Башев назначил комисия, която да извърши оглед на място и оценка на вредите, включително да изготви нужните документи и предложение за създаване на различен път. След мнението й за неотложно създаване на подобен сред селата Рибново, община Гърмен и Осеново, община Банско, с дължина от 11 км, било направено искане за финансиране. Същото било изпратено до ръководителя на Постоянната комисия за отбрана на популацията при бедствия, повреди и произшествия към Министерски съвет (по-късно - Междуведомствена комисия за възобновяване и подкрепяне към МС).

Към него била приложена количествено-стойностна сметка с включени земни и пътни работи (баластрови настилки, водостоци и подпорни стени). Общата й стойност възлизала на 905 425 лв.. Към м. юни 2010 година размерът на целевите средства, предоставени на община Гърмен от Постоянната комисия за отбрана на популацията при бедствия, повреди и произшествия към Министерски съвет за създаване на път от с. Осеново до с. Рибново, бил 17 435 268 лв..

Чрез голям брой дейности и бездействия обвиненият Башев, в качеството си на длъжностно лице - кмет на община Гърмен, осъществил умишлена занемареност. Той не положил задоволително грижи за ръководенето, ръководството и стопанисването на повереното му имущество.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР