Бившият китайски президент Ху Дзинтао неочаквано бе изведен от съботната

...
Бившият китайски президент Ху Дзинтао неочаквано бе изведен от съботната
Коментари Харесай

Ху Дзинтао внезапно напусна конгреса на компартията

Бившият китайски президент Ху Дзинтао ненадейно бе изведен от съботната гала по закриването на конгреса на Комунистическата партия на Китай, видяха публицисти на Агенция Франс Прес на място.

Слабият 79-годишен Ху в началото изглеждаше, че не желае да напусне първия ред на членовете на Постоянния комитет на Политбюро в Голямата зала на народа в Пекин, където седеше до президента Си Дзинпин.

След като стюардите разговаряха с него, той организира къса замяна на реплики със Си и премиера Ли Къцян. Един стюард, който държеше ръката на Ху, изведе някогашния президент на открито.

Ху потупа Ли по рамото, до момента в който си тръгваше. Напускането му не беше обяснено.

Дзинтао, който се пенсионира през 2013 година, се появи на откриването на конгреса предходната неделя с изцяло посивяла коса.

Очаква се 69-годишният Си Дзинпин да бъде определен този уикенд като общоприет секретар на партията, което ще му проправи пътя към третия мандат като президент на Китай през март идната година.

Новият Централен комитет, състоящ се от към 200 висши партийни чиновници, беше определен малко след 11 ч. в събота, заяви държавната организация Синхуа, без да разкрива имена от листата на членовете. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР