Бившият кандидат за президент от Австрийската партия на свободата Норберт

...
Бившият кандидат за президент от Австрийската партия на свободата Норберт
Коментари Харесай

Бившият кандидат президент на Австрия Норберт Хофер може да стане външен министър

Бившият претендент за президент от Австрийската партия на свободата Норберт Хофер може да получи поста министър на външните работи в новото държавно управление във Виена, заяви в. „ Йостерайх”.
След предварителните парламентарни избори за Национален съвет (долната камара на парламента) на 15 октомври кабинетът на страната изцяло ще се промени.
Консервативната Австрийска национална партия победи и стартира договаряния за коалиция с Партията на свободата. Лидерът на Народната партия и доскорошен външен министър Себастиан Курц ще стане канцлер, а водачът на партията-коалиционен сътрудник Ханс-Кристиан Щрахе може да стане вицеканцлер и да управлява вътрешното ведомство.
Според „ Йостерайх” във външното министерство на страната следва сензация, тъй като не е изключено след дългогодишно ръководство на Народната партия ведомството да мине под контрола на Партията на свободата.
Тя съобщи желанието си да поеме вътрешното и външното ведомство.
Следващият външен министър може да бъде Хофер, отбелязва вестникът. На президентските избори предходната година той отстъпи с малко на Александър ван дер Белен.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР