Бившият кандидат-депутат Величко Георгиев, който през 2021 г. беше заснет

...
Бившият кандидат-депутат Величко Георгиев, който през 2021 г. беше заснет
Коментари Харесай

Кандидат-депутат, обвинен за фалшиви зелени сертификати, се яви на протеста на ВМРО

Бившият кандидат-депутат Величко Георгиев, който през 2021 година беше сниман със скрита камера да продава подправени документи за имунизация против Covid-19, се оказа един от участниците в митинга пред дома на Кирил Петков във вторник заран.

Георгиев беше сниман от фоторепортера Цветан Томчев от " Труд " при започване на проведената от Вътрешна македонска революционна организация и Ангел Джамбазки проява на ул. " Иван Шишман ".

Активистът доби известност през ноември 2021 година, когато Нова ТВ направи следствие за продажбите на подправени документи. Журналист от медията се срещна с Величко Георгиев, който се показа като медиатор сред купувачите и лекари.



Срещу 450 лева на човек той обезпечава " достоверен " документ за сложена еднодозова ваксина Janssen на човек, който в никакъв случай не се е имунизирал. Разследването беше направено малко откакто служебният кабинет вкара наложителните зелени документи за достъп до търговски центрове, заведения за хранене и други обществени обекти. Мярката беше анулирана през март 2022.

В момента, в който схемата беше разкрита, Величко Георгиев беше кандидат-депутат от обединението " Български патриоти " на Вътрешна македонска революционна организация, НФСБ и " Воля " на Марешки. Той беше член на НФСБ, само че партията незабавно се разграничи от него, а Валери Симеонов разгласи, че ще изиска изключването му.

Софийската градска прокуратура задейства и процедурата за събаряне на имунитета, който той ползваше поради статута си на участник в парламентарните избори.

Георгиев беше упрекнат за спомагателство за разпространяване на болест по време на зараза. Към ноември 2021 година той не се е признавал за отговорен и е бил с най-леката мярка за неотклонение " подписка ". До този миг прокуратурата не е съобщавала какъв е напредъкът на следствието по неговия случай.

А " кариерата " му на политически деятел очевидно продължава - към този момент не с НФСБ, а с Вътрешна македонска революционна организация.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР